fbpx

Ciocănele cu rădăcinoase la cuptor

Ciocănele cu rădăcinoase la cuptor

Simplă și gustoasă, exact așa cum vă place e această rețetă de ciocănele cu rădăcinoase la cuptor! Și unde mai puneți că pentru a o pregăti nu veți petrece mai mult de 10-15 minute în bucătărie, cât să dați tava la cuptor. Până va fi gata preparatul, aveți timp să verificați și lecțiile celui mic sau să savurați un pahar de vin ori să vă puneți la curent cu știrile de peste zi. Poftă bună!

Ciocănele cu rădăcinoase la cuptor

Ciocănele cu rădăcinoase la cuptor

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 1 cutie de ciocănele

  • 1 telină

  • 3 morcovi

  • 2 rădăcini de păstârnac

  • 2 rădăcini de pătrunjel

  • 6 sfecle mici, fierte*

  • Pentru marinadă
  • 3 linguri de ulei

  • 2 linguri de muștar

  • 2 linguri de miere

  • 1 linguri de boia (dulce sau iute)

  • 1 linguriță de cimbru uscat

  • 1 linguriță de salvie uscată

  • 1 linguriță oregano uscat

  • 1/2 linguriță de rozmarin

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Amestecați toate ingredientele pentru marinadă într-un castron.
  • Tăiați legumele în bucăți potrivite.
  • Puneți în castronul cu marinadă carnea și amestecați cât mai bine, astfel încât sosul să cuprindă bine toate ciocănelele. Puneți-le apoi într-o tavă.
  • Puneți apoi legumele în castron și amestecați, apoi răsturnați-le în tavă și amestecați totul cât mai bine, astfel încât sosul să cuprindă toate legumele, dar și carnea. Turnați 1/2 pahar cu apă și dați la cuptor, la 180 de grade. Coaceți 30 de minute. Scoateți tava și adăugați sfeclele. Mai dați la cuptor 20 de minute
  • *Dacă folosiți sfecle crude, puneți-le la copt de la început, odată cu celelalte legume.

Rețetă video

Tags: