fbpx

Ciocănele cu rădăcinoase la cuptor

Ciocănele cu rădăcinoase la cuptor

Simplă și gustoasă, exact așa cum vă place e această rețetă de ciocănele cu rădăcinoase la cuptor! Și unde mai puneți că pentru a o pregăti nu veți petrece mai mult de 10-15 minute în bucătărie, cât să dați tava la cuptor. Până va fi gata preparatul, aveți timp să verificați și lecțiile celui mic sau să savurați un pahar de vin ori să vă puneți la curent cu știrile de peste zi. Poftă bună!

Ciocănele cu rădăcinoase la cuptor

Ciocănele cu rădăcinoase la cuptor

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 1 cutie de ciocănele

  • 1 telină

  • 3 morcovi

  • 2 rădăcini de păstârnac

  • 2 rădăcini de pătrunjel

  • 6 sfecle mici, fierte*

  • Pentru marinadă
  • 3 linguri de ulei

  • 2 linguri de muÈ™tar

  • 2 linguri de miere

  • 1 linguri de boia (dulce sau iute)

  • 1 linguriță de cimbru uscat

  • 1 linguriță de salvie uscată

  • 1 linguriță oregano uscat

  • 1/2 linguriță de rozmarin

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • AmestecaÈ›i toate ingredientele pentru marinadă într-un castron.
  • TăiaÈ›i legumele în bucăți potrivite.
  • PuneÈ›i în castronul cu marinadă carnea È™i amestecaÈ›i cât mai bine, astfel încât sosul să cuprindă bine toate ciocănelele. PuneÈ›i-le apoi într-o tavă.
  • PuneÈ›i apoi legumele în castron È™i amestecaÈ›i, apoi răsturnaÈ›i-le în tavă È™i amestecaÈ›i totul cât mai bine, astfel încât sosul să cuprindă toate legumele, dar È™i carnea. TurnaÈ›i 1/2 pahar cu apă È™i daÈ›i la cuptor, la 180 de grade. CoaceÈ›i 30 de minute. ScoateÈ›i tava È™i adăugaÈ›i sfeclele. Mai daÈ›i la cuptor 20 de minute
  • *Dacă folosiÈ›i sfecle crude, puneÈ›i-le la copt de la început, odată cu celelalte legume.

Rețetă video

Tags: