Dacă v-ați plictisit de gustul destul de fad al pulpelor de pui, vă propunem să le mai dați o șansă în varianta gătită de noi. Ingredientele nu sunt multe, combinația e savuroasă, așa că nu ne rămâne decât să vă urăm poftă bună la ciocănele de pui cu rozmarin și miere!
Ciocănele de pui cu rozmarin și miere
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp marinare
30
minuteTimp total
40
minutesIngrediente
7 ciocănele de pui (1 cutie)
5 cartofi
2 linguri de sos ketchup/sos de roșii
3 linguri de miere
3 linguri de bere blondă
1 lamâie
1 ardei iute (opțional)
Ulei de măsline
Rozmarin
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți copănelele de pui într-un castron și adăugați mierea, sosul ketchup, berea, sare, piper, rozmarin, ardeiul iute și lămâia feliate. Lăsați să se marineze 30 de minute, dacă aveți suficient timp. Dacă nu, le puteți găti imediat..
- Între timp, curățați cartofii de coajă și tăiați-i în cuburi potrivit de mari.
- Aranjați puiul în vasul de copt împreună cu cartofii și marinada în care a stat carnea. Stropiți cu puțin ulei, adăugați și câteva crenguțe de rozmarin proaspăt. În funcție de gust, mai adăugați un praf de sare.
- Dați la cuptor, la 200 grade, timp de 30 de minute. La jumătatea gătitului, întoarceți puiul și ungeți cu sosul format (pentru o glazură uniformă).
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete