fbpx

Ciocănele de pui cu rozmarin și miere

ciocănele de pui cu rozmarin și miere

Dacă v-ați plictisit de gustul destul de fad al pulpelor de pui, vă propunem să le mai dați o șansă în varianta gătită de noi. Ingredientele nu sunt multe, combinația e savuroasă, așa că nu ne rămâne decât să vă urăm poftă bună la ciocănele de pui cu rozmarin și miere!

ciocănele de pui cu rozmarin și miere

Ciocănele de pui cu rozmarin și miere

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp marinare

30

minute
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 7 ciocănele de pui (1 cutie)

  • 5 cartofi

  • 2 linguri de sos ketchup/sos de roșii

  • 3 linguri de miere

  • 3 linguri de bere blondă

  • 1 lamâie

  • 1 ardei iute (opțional)

  • Ulei de măsline

  • Rozmarin

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți copănelele de pui într-un castron și adăugați mierea, sosul ketchup, berea, sare, piper, rozmarin, ardeiul iute și lămâia feliate. Lăsați să se marineze 30 de minute, dacă aveți suficient timp. Dacă nu, le puteți găti imediat..
  • Între timp, curățați cartofii de coajă și tăiați-i în cuburi potrivit de mari.
  • Aranjați puiul în vasul de copt împreună cu cartofii și marinada în care a stat carnea. Stropiți cu puțin ulei, adăugați și câteva crenguțe de rozmarin proaspăt. În funcție de gust, mai adăugați un praf de sare.
  • Dați la cuptor, la 200 grade, timp de 30 de minute. La jumătatea gătitului, întoarceți puiul și ungeți cu sosul format (pentru o glazură uniformă).

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal