fbpx

Ciocănele de pui cu sos de muștar

ciocănele de pui cu sos de muștar

Rețetele cu carne de pui sunt printre cele mai accesibile și ușor de pregătit. De data aceasta, am preferat ciocănele și le-am adăugat câteva ingrediente cu care se combină delicios. Cum am pregătit ciocănele de pui cu sos de muștar vedeți în rețeta video.

ciocănele de pui cu sos de muștar

Ciocănele de pui cu sos de muștar

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

45

minutes
Total time

1

hour 

Ingrediente

  • 1 cutie de ciocănele de pui

  • 2 cutii de bacon feliat (sau șuncă crud-uscată)

  • 1/2 lamâie

  • 2 lingurI de muștar

  • Cimbru

  • Boia dulce

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sos
  • 50 g unt

  • 1 cutie mică de smântână de gătit

  • 100 ml apă

  • 3 linguri de muștar

  • Cimbru uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Amestecați muștarul cu zeama de lămâie, boia, cimbru, sare și piper.
  • Ungeți ciocanelele de pui cu acest amestec și înveliți-le în câte 2 felii de bacon.
  • Le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt și le mai ungeți deasupra cu restul de sos de muștar.
  • Dați tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade și le coaceți aproximativ 45 de minute.
  • Între timp, pregătiți sosul. Topiți untul și puneți apoi restul ingredientelor, amestecând să se omogenizeze. Când a devenit cremos, durează doar 2-3 minute, luați sosul de pe foc.
  • Stropiți ciocănelele de pui cu sos de muștar înainte de a le mânca.

Rețetă video

Tags: