fbpx

Ciorbă ardelenească de porc cu tarhon

ciorbă ardelenească de porc cu tarhon

În zona Ardealului, gospodinele ”îmbogățesc” gustul și consistența ciorbelor cu un amestec de smântână acră, fermentată, și făină. Curioși din fire, am încercat și noi amestecul. Cum am făcut rețeta de ciorbă ardelenească de porc cu tarhon vedeți în rețeta video. Este foarte gustoasă, mai ales că am făcut-o puțin mai acrișoară. Voi cum o preferați?

ciorbă ardelenească de porc cu tarhon

Ciorbă ardelenească de porc cu tarhon

5.0 from 2 votes
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 500 g pulpă de porc

  • 1 ceapă

  • 1 morcov mare

  • 1 felie de țelină

  • 1 rădăcină de păstârnac

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 1/2 ardei gras roșu

  • 2 linguri de orez

  • 200 g smântână

  • 1 lingură rasă de făină (opțional)

  • 1 lingură cu vârf de tarhon uscat

  • Câteva fire de pătrunjel verde

  • Zeama de la o lămâie

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați carnea în bucățele și o puneți la fiert cu 2 litri de apă. Luați spuma ori de câte ori se formează.
  • Între timp, căliți în uleiul încins ceapa și rădăcinoasele tăiate cubulețe sau date pe răzătoare. După ce s-au înmuiat ușor, adăugați-le în supă, dar doar după ce carnea s-a fiert și a devenit fragedă.
  • Adăugați și cubulețele de ardei gras, orezul, o linguriță de sare. Mai lăsați să clocotească 15-20 de minute. Dacă supa a scăzut prea mult, mai adăugați apă fiartă în prealabil.
  • Între timp, amestecați smântâna cu făina și adăugați 2-3 polonice de zeamă pentru a tempera amestecul. Turnați-l în oală, adăugați tarhonul uscat, pătrunjelul verde și zeama de la o lămâie, după gust. Stingeți focul și puteți mânca ciorba ardelenească de porc cu tarhon imediat. Poftă bună!

Rețetă video

Tags: