În zona Ardealului, gospodinele ”îmbogățesc” gustul și consistența ciorbelor cu un amestec de smântână acră, fermentată, și făină. Curioși din fire, am încercat și noi amestecul. Cum am făcut rețeta de ciorbă ardelenească de porc cu tarhon vedeți în rețeta video. Este foarte gustoasă, mai ales că am făcut-o puțin mai acrișoară. Voi cum o preferați?
Ciorbă ardelenească de porc cu tarhon
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
50
minutesTimp total
1
hourIngrediente
500 g pulpă de porc
1 ceapă
1 morcov mare
1 felie de țelină
1 rădăcină de păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
1/2 ardei gras roșu
2 linguri de orez
200 g smântână
1 lingură rasă de făină (opțional)
1 lingură cu vârf de tarhon uscat
Câteva fire de pătrunjel verde
Zeama de la o lămâie
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
Sare
Cum să faceți
- Tăiați carnea în bucățele și o puneți la fiert cu 2 litri de apă. Luați spuma ori de câte ori se formează.
- Între timp, căliți în uleiul încins ceapa și rădăcinoasele tăiate cubulețe sau date pe răzătoare. După ce s-au înmuiat ușor, adăugați-le în supă, dar doar după ce carnea s-a fiert și a devenit fragedă.
- Adăugați și cubulețele de ardei gras, orezul, o linguriță de sare. Mai lăsați să clocotească 15-20 de minute. Dacă supa a scăzut prea mult, mai adăugați apă fiartă în prealabil.
- Între timp, amestecați smântâna cu făina și adăugați 2-3 polonice de zeamă pentru a tempera amestecul. Turnați-l în oală, adăugați tarhonul uscat, pătrunjelul verde și zeama de la o lămâie, după gust. Stingeți focul și puteți mânca ciorba ardelenească de porc cu tarhon imediat. Poftă bună!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete