
Dacă într-o zi vi se face poftă de ceva bun și nici nu ați vrea să stați prea mult în bucătărie, vă lăsăm mai jos rețeta de ciorbă de cartofi cu slăninuță afumată. Noi am încercat-o de curând și ne-a ieșit atât de bună încât am zis să nu ținem rețeta doar pentru noi.

Ciorbă de cartofi cu slăninuță afumată
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
200 g slăninuță afumată/kaiser
7 cartofi mai mari
1 morcov
1 țelină mică
1 pătrunjel rădăcină
1 ceapă mare (sau două mici)
400 g fasole verde (borcan)
200 g smântână
1 lingură cu ulei de floarea-soarelui
1 galbenuș
Mărar/pătrunjel verde
Sare
Cum să faceți
- Tăiați slăninuța cubulețe și căliți-o în uleiul încins în oala de ciorbă pentru 1-2 minute.
- Adăugați ceapa tăiată mărunt și după 2-3 minute puneți și rădăcinoasele date pe răzătoare. Căliți-le împreună și adăugați puțină apă, să nu se lipească.
- Tăiați cartofii în cubulețe și adăugați-i în oală. Puneți sare după gust și după alte 3-4 minute puneți fasolea verde (sau mazărea, dacă vă place) și acoperiți legumele cu apă.
- Lăsați să fiarbă, acoperit, 15-20 de minute, apoi luați de pe foc.
- Într-un castronel, bateți smântâna cu gălbenușul și adăugați un polonic cu ciorbă. Amestecați ușor și turnați în oala cu ciorbă.
- Puneți mărar sau pătrunjel verde după ce ați închis focul. Poftă bună!
Sfaturi
- Dacă nu aveți smântână, o puteți înlocui cu iaurt mai gras sau lapte bătut.
Tags: cartofislăninuță afumată
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete