fbpx

Ciorbă de cartofi cu slăninuță afumată

ciorbă de cartofi cu slăninuță afumată

Dacă într-o zi vi se face poftă de ceva bun și nici nu ați vrea să stați prea mult în bucătărie, vă lăsăm mai jos rețeta de ciorbă de cartofi cu slăninuță afumată. Noi am încercat-o de curând și ne-a ieșit atât de bună încât am zis să nu ținem rețeta doar pentru noi.

ciorbă de cartofi cu slăninuță afumată

Ciorbă de cartofi cu slăninuță afumată

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 200 g slăninuță afumată/kaiser

  • 7 cartofi mai mari

  • 1 morcov

  • 1 țelină mică

  • 1 pătrunjel rădăcină

  • 1 ceapă mare (sau două mici)

  • 400 g fasole verde (borcan)

  • 200 g smântână

  • 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui

  • 1 galbenuș

  • Mărar/pătrunjel verde

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați slăninuța cubulețe și căliți-o în uleiul încins în oala de ciorbă pentru 1-2 minute.
  • Adăugați ceapa tăiată mărunt și după 2-3 minute puneți și rădăcinoasele date pe răzătoare. Căliți-le împreună și adăugați puțină apă, să nu se lipească.
  • Tăiați cartofii în cubulețe și adăugați-i în oală. Puneți sare după gust și după alte 3-4 minute puneți fasolea verde (sau mazărea, dacă vă place) și acoperiți legumele cu apă.
  • Lăsați să fiarbă, acoperit, 15-20 de minute, apoi luați de pe foc.
  • Într-un castronel, bateți smântâna cu gălbenușul și adăugați un polonic cu ciorbă. Amestecați ușor și turnați în oala cu ciorbă.
  • Puneți mărar sau pătrunjel verde după ce ați închis focul. Poftă bună!

Sfaturi

  • Dacă nu aveți smântână, o puteți înlocui cu iaurt mai gras sau lapte bătut.
Tags: