
Nu știm care-i sunt originile, dar această ciorbă de fasole galbenă păstăi are un gust minunat. Și e și foarte ușor de pregătit. Așa că dacă aveți vreo pungă de fasole rătăcită prin congelator, nu mai stați pe gânduri și pregătiți ciorbița chiar azi. Vă lăsăm mai jos și rețeta video, să vedeți care sunt pașii.

Ciorbă de fasole galbenă păstăi
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
500 g fasole galbenă păstăi
1 ceapă
2 morcovi
1 rădăcină de păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
1 ardei gras roșu
250 g bacon
2 caței de usturoi
1 cutie de roșii tăiate în suc propriu
2 linguri de smântână
50 g unt (opțional)
2 l apă
Mărar proaspăt
Cimbru uscat
Sare
Cum să faceți
- Tăiați legumele și baconul în cubulețe.
- Rumeniți afumătura într-o oală, fără grăsime, doar 2-3 minute, puneți deasupra ceapa și apoi legumele.
- Dacă e nevoie de ceva mai multă grăsime (în caz că baconul a fost foarte slab), adăugați și untul.
- Puneți fasolea galbenă, apa, cimbrul și lăsați să fiarbă 20-25 de minute.
- Adăugați apoi ardeiul gras, usturoiul, roșiile din conservă și mai lăsați să fiarbă 20 de minute. Dacă ciorba e prea groasă sau scade prea mult, mai completați cu apă fiartă.
- La final, puneți smântâna în care ați adăugat un praf de sare și puțină zeamă fierbinte, mărarul tocat.
Rețetă video
Tags: fasole
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
afumătură
ardei
bacon
banane
biscuiți
brioșe
broccoli
brânză
brânză de vaci
budincă
cartofi
cașcaval
ceapă
ciocolată
ciuperci
conopidă
curcan
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
ficăței de pui
foitaj
iaurt
marinade
mere
mozzarella
mămăligă
orez
ou
parmezan
pesto
pește
pizza
porc
pui
roșii
smântână
spaghete
spanac
stafide
usturoi
varză
vinete