fbpx

Ciorbă de fasole galbenă păstăi

ciorbă de fasole galbenă păstăi

Nu știm care-i sunt originile, dar această ciorbă de fasole galbenă păstăi are un gust minunat. Și e și foarte ușor de pregătit. Așa că dacă aveți vreo pungă de fasole rătăcită prin congelator, nu mai stați pe gânduri și pregătiți ciorbița chiar azi. Vă lăsăm mai jos și rețeta video, să vedeți care sunt pașii.

ciorbă de fasole galbenă păstăi

Ciorbă de fasole galbenă păstăi

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 500 g fasole galbenă păstăi

  • 1 ceapă

  • 2 morcovi

  • 1 rădăcină de păstârnac

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 1 ardei gras roșu

  • 250 g bacon

  • 2 caței de usturoi

  • 1 cutie de roșii tăiate în suc propriu

  • 2 linguri de smântână

  • 50 g unt (opțional)

  • 2 l apă

  • Mărar proaspăt

  • Cimbru uscat

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați legumele și baconul în cubulețe.
  • Rumeniți afumătura într-o oală, fără grăsime, doar 2-3 minute, puneți deasupra ceapa și apoi legumele.
  • Dacă e nevoie de ceva mai multă grăsime (în caz că baconul a fost foarte slab), adăugați și untul.
  • Puneți fasolea galbenă, apa, cimbrul și lăsați să fiarbă 20-25 de minute.
  • Adăugați apoi ardeiul gras, usturoiul, roșiile din conservă și mai lăsați să fiarbă 20 de minute. Dacă ciorba e prea groasă sau scade prea mult, mai completați cu apă fiartă.
  • La final, puneți smântâna în care ați adăugat un praf de sare și puțină zeamă fierbinte, mărarul tocat.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal