fbpx

Ciorbă de pui a la grec

ciorbă de pui a la grec

Așa cum îi spune și numele, rețeta pe care am pregătit-o este de inspirație din bucătăria grecească. De altfel amestecul de gălbenușuri cu zeamă de lămâie poartă numele de Avgolemono, care este de altfel și numele unei supe foarte apreciate de greci. Noi, românii, i-am adăugat și niște smântână fermentată și zău că n-am făcut rău! Vedeți rețeta video și spor la bucătărit!

ciorbă de pui a la grec

Ciorbă de pui a la grec

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 700 g tacâm de pui

  • 1 pulpă de pui

  • 1 ceapă

  • 2 morcovi

  • 2 rădăcini de păstârnac

  • 2 rădăcini de pătrunjel

  • 1 țelină mică

  • 2 linguri de orez

  • 1 lamâie

  • 3 galbenușuri

  • 200 g smântână

  • 1 legătură mărar

  • 1 legătură pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți carnea de pui la fiert în apă cu sare. Dacă vă place aroma lor, puneți și 1-2 foi de dafin. Luați spuma ori de câte ori se formează.
  • Între timp, tăiați cubulețe legumele.
  • După ce carnea a fiert, o scoate-ți într-un castron, să se răcorească. Apoi o curățați de pe oase.
  • Puneți legumele în supa de pui și lăsați să dea în câteva clocote. După ce legumele s-au înmuiat, adăugați și orezul și mai lăsați să fiarbă câteva minute, până ce acesta ”înflorește” (adică bobul e fiert).
  • Adăugați și carnea curățată de pe oase și mărunțită, dacă vă place.
  • Între timp, amestecați gălbenușurile cu smântână. Puneți și zeama de lămâie și ceva supă fierbinte, până ce amestecul devine cald și-l turnați în oala cu supă.
  • Potriviți gustul de sare și piper, dacă-l preferați, adăugați verdeața tocată fin și puneți capacul, să se întrepătrundă aromele.

Rețetă video

Tags: