
Așa cum îi spune și numele, rețeta pe care am pregătit-o este de inspirație din bucătăria grecească. De altfel amestecul de gălbenușuri cu zeamă de lămâie poartă numele de Avgolemono, care este de altfel și numele unei supe foarte apreciate de greci. Noi, românii, i-am adăugat și niște smântână fermentată și zău că n-am făcut rău! Vedeți rețeta video și spor la bucătărit!

Ciorbă de pui a la grec
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
700 g tacâm de pui
1 pulpă de pui
1 ceapă
2 morcovi
2 rădăcini de păstârnac
2 rădăcini de pătrunjel
1 țelină mică
2 linguri de orez
1 lamâie
3 galbenușuri
200 g smântână
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți carnea de pui la fiert în apă cu sare. Dacă vă place aroma lor, puneți și 1-2 foi de dafin. Luați spuma ori de câte ori se formează.
- Între timp, tăiați cubulețe legumele.
- După ce carnea a fiert, o scoate-ți într-un castron, să se răcorească. Apoi o curățați de pe oase.
- Puneți legumele în supa de pui și lăsați să dea în câteva clocote. După ce legumele s-au înmuiat, adăugați și orezul și mai lăsați să fiarbă câteva minute, până ce acesta ”înflorește” (adică bobul e fiert).
- Adăugați și carnea curățată de pe oase și mărunțită, dacă vă place.
- Între timp, amestecați gălbenușurile cu smântână. Puneți și zeama de lămâie și ceva supă fierbinte, până ce amestecul devine cald și-l turnați în oala cu supă.
- Potriviți gustul de sare și piper, dacă-l preferați, adăugați verdeața tocată fin și puneți capacul, să se întrepătrundă aromele.
Rețetă video
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete