
Dacă ar fi să ne luăm după aroma fină de usturoi, am putea crede că e vorba despre ciorbă de burtă. Nu te încrunta, dacă nu ți-e pe plac, ci încearcă rețeta de ciorbă rădăuțeană, în care ingredientul principal este carnea de pui.

Ciorbă rădăuțeană
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
1
hourTimp total
1
hour20
minutesIngrediente
1 kg carne de pui (pulpe, spate, aripi)
2 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
2 rădăcini de păstârnac
1 țelină medie
2 cepe potrivite
1 ardei gras
200 g smântână
2 galbenusuri
2 catei de usturoi rași
Mărar/pătrunjel verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Porționează bucățile de pui și pune-le într-o oală cu 4 l de apă rece în care ai adăugat și o linguriță cu sare. Ia spuma ori de câte ori se formează și adaugă apoi legumele întregi.
- Lasă să fiarbă, acoperit, până când carnea se desprinde ușor de pe oase.
- Ia de pe foc, scoate carnea într-un castron și legumele într-altul. Cu grijă, să nu te ardă, desprinde carnea de pe oase și tai-o cubulețe sau rupe-o în fâșii.
- Dacă îți plac legumele în ciorbă, taie cubulețe sau în bucăți potrivite morcovii, rădăcinile de pătrunjel și păstârnac și adaugă-le în supa de carne strecurată. Adaugă și bucățile de carne.
- Potrivește gustul de sare, poți adăuga și puțin piper și lasă să dea 1-2 clocote. Dă oala deoparte și lasă 10 minute, cât să se mai răcorească.
- Între timp, într-un castronel, bate smântâna cu gălbenușurile și usturoiul pisat foarte fin (sau dat pe răzătoare). Adaugă 1-2 polonice cu zeamă și amestecă ușor, apoi toarnă în oala cu ciorbă. Pune verdeața preferată tocată fin și poți servi imediat ciorba rădăuțeană.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete