fbpx

Ciorbă rădăuțeană

ciorba rădăuțeană

Dacă ar fi să ne luăm după aroma fină de usturoi, am putea crede că e vorba despre ciorbă de burtă. Nu te încrunta, dacă nu ți-e pe plac, ci încearcă rețeta de ciorbă rădăuțeană, în care ingredientul principal este carnea de pui.

ciorba rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

5.0 from 1 vote
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

20

minutes

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (pulpe, spate, aripi)

  • 2 morcovi

  • 2 rădăcini de pătrunjel

  • 2 rădăcini de păstârnac

  • 1 țelină medie

  • 2 cepe potrivite

  • 1 ardei gras

  • 200 g smântână

  • 2 galbenusuri

  • 2 catei de usturoi rași

  • Mărar/pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Porționează bucățile de pui și pune-le într-o oală cu 4 l de apă rece în care ai adăugat și o linguriță cu sare. Ia spuma ori de câte ori se formează și adaugă apoi legumele întregi.
  • Lasă să fiarbă, acoperit, până când carnea se desprinde ușor de pe oase.
  • Ia de pe foc, scoate carnea într-un castron și legumele într-altul. Cu grijă, să nu te ardă, desprinde carnea de pe oase și tai-o cubulețe sau rupe-o în fâșii.
  • Dacă îți plac legumele în ciorbă, taie cubulețe sau în bucăți potrivite morcovii, rădăcinile de pătrunjel și păstârnac și adaugă-le în supa de carne strecurată. Adaugă și bucățile de carne.
  • Potrivește gustul de sare, poți adăuga și puțin piper și lasă să dea 1-2 clocote. Dă oala deoparte și lasă 10 minute, cât să se mai răcorească.
  • Între timp, într-un castronel, bate smântâna cu gălbenușurile și usturoiul pisat foarte fin (sau dat pe răzătoare). Adaugă 1-2 polonice cu zeamă și amestecă ușor, apoi toarnă în oala cu ciorbă. Pune verdeața preferată tocată fin și poți servi imediat ciorba rădăuțeană.