
Rețeta de ciulama are o mulțime de variante. Unele folosesc smântână pentru sos, altele laptele sau chiar sosul Bechamel ca bază pentru acest preparat. Rețeta pe care am pregătit-o este una clasică, am folosit doar apă și făină. Și dacă nu ați încercat-o până acum, iată cum am pregătit noi cea mai bună ciulama de pui.

Ciulama de pui
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
700 g piept de pui
1 ceapă
2 caței de usturoi
1 lingură cu vârf de făină
50 g unt
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
Mărar verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Rumeniți carnea în amestecul de unt și ulei bine încins. Adăugați un praf de sare și de piper. Când carnea a devenit albă, puneți ceapa și usturoiul tocate mărunt.
- Apoi, după 3-4 minute, turnați deasupra apă, cât să aibă carnea suficient lichid să fiarbă. Completați cu apă când scade sosul.
- După ce carnea a devenit moale și o străpungeți ușor furculița, adăugați făina dizolvată în câteva linguri de apă, supă clară de legume sau lapte, dacă îl preferați. Amestecați și lăsați să dea câteva clocote, să se gătească făina.
- Presărați mărar tocat fin direct în farfurie. Și dacă aveți timp și de o mămăliguță, este cea mai grozavă garnitură pentru această ciulama de pui.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă vă doriți mai mult sos, puneți încă o lingură de făină și o dizolvați în ceva mai mult lichid.
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete