fbpx

Ciulama de pui

ciulama de pui

Rețeta de ciulama are o mulțime de variante. Unele folosesc smântână pentru sos, altele laptele sau chiar sosul Bechamel ca bază pentru acest preparat. Rețeta pe care am pregătit-o este una clasică, am folosit doar apă și făină. Și dacă nu ați încercat-o până acum, iată cum am pregătit noi cea mai bună ciulama de pui.

ciulama de pui

Ciulama de pui

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 700 g piept de pui

  • 1 ceapă

  • 2 caței de usturoi

  • 1 lingură cu vârf de făină

  • 50 g unt

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Mărar verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Rumeniți carnea în amestecul de unt și ulei bine încins. Adăugați un praf de sare și de piper. Când carnea a devenit albă, puneți ceapa și usturoiul tocate mărunt.
  • Apoi, după 3-4 minute, turnați deasupra apă, cât să aibă carnea suficient lichid să fiarbă. Completați cu apă când scade sosul.
  • După ce carnea a devenit moale și o străpungeți ușor furculița, adăugați făina dizolvată în câteva linguri de apă, supă clară de legume sau lapte, dacă îl preferați. Amestecați și lăsați să dea câteva clocote, să se gătească făina.
  • Presărați mărar tocat fin direct în farfurie. Și dacă aveți timp și de o mămăliguță, este cea mai grozavă garnitură pentru această ciulama de pui.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vă doriți mai mult sos, puneți încă o lingură de făină și o dizolvați în ceva mai mult lichid.
Tags: