
Dacă vă plac ciupercile, o să fiți teribil de încântați de rețeta pe care v-o propunem. Dacă însă nu vă sunt pe plac, vă sugerăm totuși să încercați rețeta de ciuperci umplute cu afumătură și parmezan. Combinația de ingrediente o să vă surprindă plăcut. Chiar foarte plăcut spunem noi. Vedeți și rețeta video, nu e nimic complicat!

Ciuperci umplute cu afumătură și parmezan
Porții
6
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
1
hourIngrediente
17 17 ciuperci medii/mari
2 linguri 2 de parmezan ras (sau orice altă brânză maturată)
1 legătură 1 de ceapă verde
3 3 caței de usturoi
4 4 carnați afumați
150 g 150 smântână
3 linguri 3 de pesmet
5 linguri 5 de ulei de măsline
4 linguri 4 de vin alb
Pătrunjel verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Curățați ciupercile de codițe. Puneți pălăriile într-un castron, adăugați 3 linguri de ulei și vinul. Amestecați și lăsați deoparte, să se marineze.
- Într-o tigaie, rumeniți cârnații (curățați de pieliță) în uleiul rămas.
- Adăugați cozile de ciuperci tăiate, ceapa verde și usturoiul.
- După ce și acestea s-au înmuiat, adăugați pesmetul, brânza rasă, smântâna și verdeața.
- Nu uitați de sare și piper după gust!
- Umpleți pălărille de ciuperci cu această compoziție și dați la cuptorul bine încins la 180 de grade pentru 30 de minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete