fbpx

Ciuperci umplute cu afumătură și parmezan

  • Home
  • cu carne
  • Ciuperci umplute cu afumătură È™i parmezan
ciuperci implute cu afumătură și parmezan

Dacă vă plac ciupercile, o să fiți teribil de încântați de rețeta pe care v-o propunem. Dacă însă nu vă sunt pe plac, vă sugerăm totuși să încercați rețeta de ciuperci umplute cu afumătură și parmezan. Combinația de ingrediente o să vă surprindă plăcut. Chiar foarte plăcut spunem noi. Vedeți și rețeta video, nu e nimic complicat!

ciuperci implute cu afumătură și parmezan

Ciuperci umplute cu afumătură și parmezan

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 17 ciuperci medii/mari

  • 2 linguri de parmezan ras (sau orice altă brânză maturată)

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 3 caÈ›ei de usturoi

  • 4 carnaÈ›i afumaÈ›i

  • 150 g smântână

  • 3 linguri de pesmet

  • 5 linguri de ulei de măsline

  • 4 linguri de vin alb

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • CurățaÈ›i ciupercile de codiÈ›e. PuneÈ›i pălăriile într-un castron, adăugaÈ›i 3 linguri de ulei È™i vinul. AmestecaÈ›i È™i lăsaÈ›i deoparte, să se marineze.
  • ÃŽntr-o tigaie, rumeniÈ›i cârnaÈ›ii (curățaÈ›i de pieliță) în uleiul rămas.
  • AdăugaÈ›i cozile de ciuperci tăiate, ceapa verde È™i usturoiul.
  • După ce È™i acestea s-au înmuiat, adăugaÈ›i pesmetul, brânza rasă, smântâna È™i verdeaÈ›a.
  • Nu uitaÈ›i de sare È™i piper după gust!
  • UmpleÈ›i pălărille de ciuperci cu această compoziÈ›ie È™i daÈ›i la cuptorul bine încins la 180 de grade pentru 30 de minute.

Rețetă video

Tags: