
Dacă vă plac ciupercile, o să fiți teribil de încântați de rețeta pe care v-o propunem. Dacă însă nu vă sunt pe plac, vă sugerăm totuși să încercați rețeta de ciuperci umplute cu afumătură și parmezan. Combinația de ingrediente o să vă surprindă plăcut. Chiar foarte plăcut spunem noi. Vedeți și rețeta video, nu e nimic complicat!

Ciuperci umplute cu afumătură și parmezan
Porții
6
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
1
hourIngrediente
17 ciuperci medii/mari
2 linguri de parmezan ras (sau orice altă brânză maturată)
1 legătură de ceapă verde
3 caței de usturoi
4 carnați afumați
150 g smântână
3 linguri de pesmet
5 linguri de ulei de măsline
4 linguri de vin alb
Pătrunjel verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Curățați ciupercile de codițe. Puneți pălăriile într-un castron, adăugați 3 linguri de ulei și vinul. Amestecați și lăsați deoparte, să se marineze.
- Într-o tigaie, rumeniți cârnații (curățați de pieliță) în uleiul rămas.
- Adăugați cozile de ciuperci tăiate, ceapa verde și usturoiul.
- După ce și acestea s-au înmuiat, adăugați pesmetul, brânza rasă, smântâna și verdeața.
- Nu uitați de sare și piper după gust!
- Umpleți pălărille de ciuperci cu această compoziție și dați la cuptorul bine încins la 180 de grade pentru 30 de minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
bacon
banane
biscuiți
broccoli
brânză
brânză de vaci
budincă
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ciocolată
ciuperci
conopidă
curcan
cârnați
căpșuni
dovlecei
fasole
foitaj
iaurt
mere
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pesto
pește
pizza
porc
praz
pui
roșii
smântână
spaghete
spanac
stafide
usturoi
vanilie
varză
vinete
vită