fbpx

Clafoutis cu căpșuni

clafoutis cu căpșuni

Rapid și simplu de făcut acest clafoutis cu căpșuni, un clasic desert franțuzesc. Aluatul este foarte asemănător cu cel de clătite, doar că se desăvârșește în cuptor. De această dată am folosit căpșuni, dar în viitor vom încerca rețeta și cu alte fructe de vară. Deja ne gândim la cel cu cireșe.

clafoutis cu căpșuni

Clafoutis cu căpșuni

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 350 g capșuni

  • 3 ouă

  • 100 g făină

  • 180 ml lapte

  • 60 g zahăr

  • 1 pliculeț de zahăr vanilat

  • Unt pentru uns vasul de copt

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 190° C (căldură sus-jos). Ungeți vasul de copt, cu laturile de 20 cm, și presărați cășunile curățate de codițe și tăiate în jumătăți, dacă sunt prea mari.
  • Bateți ouăle cu zahărul, făina, laptele și vanilia.
  • Turnați amestecul peste căpșuni.
  • Coaceți timp de 25-30 min sau până când aluatul este auriu în jurul marginilor, dar nu este încă foarte ferm în mijloc.
  • Aromele delicate ale vaniliei și căpșunilor o să vă facă poftă, așa că puteți mânca desertul și călduț, lângă o cupă de înghețată de vanilie. Dar și a doua zi, rece, de la frigider, este minunat, mai ales lângă o cafea neagră (fără zahăr, dacă se poate).

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal