Rapid și simplu de făcut acest clafoutis cu căpșuni, un clasic desert franțuzesc. Aluatul este foarte asemănător cu cel de clătite, doar că se desăvârșește în cuptor. De această dată am folosit căpșuni, dar în viitor vom încerca rețeta și cu alte fructe de vară. Deja ne gândim la cel cu cireșe.
Clafoutis cu căpșuni
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
350 g capșuni
3 ouă
100 g făină
180 ml lapte
60 g zahăr
1 pliculeț de zahăr vanilat
Unt pentru uns vasul de copt
Cum să faceți
- Preîncălziți cuptorul la 190° C (căldură sus-jos). Ungeți vasul de copt, cu laturile de 20 cm, și presărați cășunile curățate de codițe și tăiate în jumătăți, dacă sunt prea mari.
- Bateți ouăle cu zahărul, făina, laptele și vanilia.
- Turnați amestecul peste căpșuni.
- Coaceți timp de 25-30 min sau până când aluatul este auriu în jurul marginilor, dar nu este încă foarte ferm în mijloc.
- Aromele delicate ale vaniliei și căpșunilor o să vă facă poftă, așa că puteți mânca desertul și călduț, lângă o cupă de înghețată de vanilie. Dar și a doua zi, rece, de la frigider, este minunat, mai ales lângă o cafea neagră (fără zahăr, dacă se poate).
Rețetă video
Tags: căpșuni
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete