fbpx

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis este unul dintre cele mai ușoare deserturi franțuzești pe care-l puteți face. În mod tradițional se face cu cireșe, curățate de sâmburi, așezate într-un vas uns cu unt, acoperite cu un aluat asemănător celui de clătite. Scos din cuptor, clafoutisul se pudrează cu zahăr și vă recomandăm să-l mâncați imediat. Fie cu înghețată de vanilie, fie cu smântână, cum vă place!

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: usor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 600 g cireșe curățate de sâmburi

  • 30 g unt moale

  • 5 ouă

  • 250 ml lapte

  • 100 g făină

  • 130 g zahăr + extra

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • Zahăr pudră

  • Sare

Cum să faceți

  • Încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu unt o tavă cu diametrul 26-28 cm și presărați deasupra puțin zahăr. Puneți și cireșele și aranjați-le să fie într-un singur strat.
  • Bateți ouăle cu zahărul, vanilia și un praf de sare, nu mai mult de 2-3 minute, adăugați treptat laptele și făina. O să obțineți un aluat ca pentru clătite.
  • Turnați-l ușor peste cireșele din tavă, presărați încă puțin zahăr și dați la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute.
  • Pudrați deasupra cu puțin zahăr și clafoutisul cu cireșe e numai bun de mâncat. De altfel, e mai bun cald, poate și cu o cupă de înghețată de vanilie deasupra, dar dacă vă mai rămâne, desertul e bine să fie păstrat la rece.

Rețetă video

Sfaturi

  • În extra sezon, puteți folosi cireșe (vișine) congelate.
Tags: