Pentru acest desert rapid am folosit, ca de fiecare dată când nu dorim să pierdem prea mult timp în bucătărie, aluatul foitaj cumpărat. De data aceasta, am ales unul proaspăt, care ni se pare chiar mai bun decât aluatul foitaj congelat. Așa că atunci când vă duceți la cumpărături, în hipermarket, căutați-l la frigiderele cu mâncare semipreparată.
Cornuri cu gem și nucă
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
1 aluat foitaj
3 linguri de gem
1 lingură de nucă măcinată (dar nu foarte fin)
1 plic de zahăr vanilinat
lapte/smantână/gălbenuș pentru uns
Zahăt tos
Cum să faceți
- Amestecați într-un castronel gemul preferat (noi am folosit gem de caise) cu nuca și zahărul vanilinat.
- Întindeți aluatul rece pe masa de lucru și tăiați-l în fâșii late de 10 cm (aluatul folosit de noi era unul proaspăt și avea 40 cm lungime).
- Apoi, tăiați fiecare fâșie de aluat pe diagonală, astfel încât să obțineți două triunghiuri. Noi am folosit rola pentru tăiat pizza, dar puteți face acest pas și cu ajutorul unui cuțit.
- Ungeți aluatul cu gem și rulați începând de la baza mai lată a triunghiului spre vârful acestuia. Același procedeu ca la rularea croissant-ilor.
- Așezați cornurile cu gem și nucă pe tava tapetată cu foaie de copt, îi ungeți deasupra cu lapte/smântână/gălbenuș (ce aveți la îndemână), presărați deasupra puțin zahăr tos (să se caramelizeze frumos) și dați la cuptorul foarte bine încins.
- Coaceți 15 minute la 200 de grade, cu programul de ventilație pornit sau până când cornurile au căpătat o culoare rumenă, aurie.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete