fbpx

Cornuri cu gem și nucă

cornuri cu gem și nucă

Pentru acest desert rapid am folosit, ca de fiecare dată când nu dorim să pierdem prea mult timp în bucătărie, aluatul foitaj cumpărat. De data aceasta, am ales unul proaspăt, care ni se pare chiar mai bun decât aluatul foitaj congelat. Așa că atunci când vă duceți la cumpărături, în hipermarket, căutați-l la frigiderele cu mâncare semipreparată.

cornuri cu gem și nucă

Cornuri cu gem și nucă

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj

  • 3 linguri de gem

  • 1 lingură de nucă măcinată (dar nu foarte fin)

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • lapte/smantână/gălbenuÈ™ pentru uns

  • Zahăt tos

Cum să faceți

  • AmestecaÈ›i într-un castronel gemul preferat (noi am folosit gem de caise) cu nuca È™i zahărul vanilinat.
  • ÃŽntindeÈ›i aluatul rece pe masa de lucru È™i tăiaÈ›i-l în fâșii late de 10 cm (aluatul folosit de noi era unul proaspăt È™i avea 40 cm lungime).
  • Apoi, tăiaÈ›i fiecare fâșie de aluat pe diagonală, astfel încât să obÈ›ineÈ›i două triunghiuri. Noi am folosit rola pentru tăiat pizza, dar puteÈ›i face acest pas È™i cu ajutorul unui cuÈ›it.
  • UngeÈ›i aluatul cu gem È™i rulaÈ›i începând de la baza mai lată a triunghiului spre vârful acestuia. AcelaÈ™i procedeu ca la rularea croissant-ilor.
  • AÈ™ezaÈ›i cornurile cu gem È™i nucă pe tava tapetată cu foaie de copt, îi ungeÈ›i deasupra cu lapte/smântână/gălbenuÈ™ (ce aveÈ›i la îndemână), presăraÈ›i deasupra puÈ›in zahăr tos (să se caramelizeze frumos) È™i daÈ›i la cuptorul foarte bine încins.
  • CoaceÈ›i 15 minute la 200 de grade, cu programul de ventilaÈ›ie pornit sau până când cornurile au căpătat o culoare rumenă, aurie.

Rețetă video

Tags: