Și voi vă gândiți ce să mai gătiți să împăcați toate gusturile celor din familie cu un singur preparat? Și pe noi ne frământă întrebarea, așa că am gătit această rețetă de cotlet de porc cu sos de roșii și garnitură de fasole verde. Iubitorii de carne vor aprecia cotletele cu sos. Cei care preferă legumele, vor fi încântați de garnitura de fasole verde, puțin acrișoară și aromată, peste care turnați sosul de roșii. Poftă bună tuturor! Vedeți rețeta video cum am făcut noi, să vă fie mai ușor!
Cotlet de porc cu sos de roșii
3
porții20
minutes1
hour10
minutes1
hour30
minutesIngrediente
6 felii de cotlet de porc (fără os)
3 caței de usturoi
100 ml vin alb sec
500 ml passata (suc de roșii mai gros)
Oregano (sau cimbru)
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
- Pentru garnitura de fasole verde
450 g de fasole verde (noi am folosit congelată)
50 g unt
1 cațel de usturoi (opțional)
1 lamâie
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Crestați cu cuțitul marginea de grăsime a cotletelor. Nu o îndepărtați, doar o crestați din loc în loc. Încingeți puțin ulei într-o tigaie/cratiță mai largă. Rumeniți feliile de carne pe ambele fețe și după ce au căpătat o culoare rumenă, le scoateți într-un castron. Puneți sare și piper după gust.
- În aceeași tigaie, mai adăugați un strop de ulei (dacă nu a rămas de la prăjit). Rumeniți doi căței de usturoi pisați, stingeți cu vinul și după 2 minute adăugați și sosul de roșii. Puneți sare, piper și puțin oregano sau cimbru. Sau și una, și alta, după gust.
- După ce sosul a fiert 3-4 minute, adăugați feliile de cotlet, cu tot cu sucul pe care l-au lăsat în castron, acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic până se înmoaie carnea*. Dacă sosul scade prea mult, mai completați cu câte puțină apă fiartă. Când e aproape gata, mai adăugați un cățel de usturoi zdrobit.
- Între timp, vă ocupați de garnitura de fasole verde. Puneți un vas cu apă și ceva sare la fiert. Când apa clocotește, puneți fasolea verde și lăsați să fiarbă 7-10 minute, cât să se înmoaie păstăile. Apoi le scurgeți de apă.
- Topiți untul într-o crăticioară/tigaie, puneți și un strop de ulei. Adăugați fasolea scursă, sare, piper, zeamă de lămâie după gust și pătrunjel verde. La final, dacă vă place, puneți și un cățel de usturoi pisat.
Rețetă video
Sfaturi
- Sunt și cazuri când carnea are nevoie de mai mult timp pentru a se frăgezi. În acest caz, țineți pe foc cotletele cu sos cât să dea 2-3 câteva clocote împreună, adăugați apă, acoperiți și dați la cuptor până se frăgezește carnea.