fbpx

Cremă de ciocolată la pahar

Cremă de ciocolată la pahar

Această cremă de ciocolată la pahar are și un nume sofisticat, cremeaux. Are gustul mai bogat și mai dens decât un mousse de ciocolată și chiar decât o cremă ganache. De această dată, am folosit această cremă minunată pentru un desert simplu, dar cu siguranță o vom folosi și pentru o tartă cu blat de biscuiți.
Până atunci, vedeți rețeta video să vedeți cât e de ușor de făcut.

Cremă de ciocolată la pahar

Cremă de ciocolată la pahar

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

10

minutes
Total time

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g ciocolată neagră (cu conținut de 70% cacao)

  • 2 ouă

  • 400 ml smântână pentru frișcă

  • 300 g lapte

  • 1 lingură de coniac/rom

  • Fructe roșii pentru decor

Cum să faceți

  • Într-o crăticioară, pe foc, amestecați laptele cu 200 ml smântână pentru frișcă. Lăsați să se încălzească bine, dar să nu dea în clocot.
  • Între timp, bateți ouăle ca pentru omletă.
  • Dați vasul deoparte și turnați ouăle în fir subțire, amestecând continuu (altfel riscați să obțineți o omletă în adevăratul sens).
  • Puneți vasul pe baie de aburi, amestecând constant, până crema se îngroașă ușor.
  • Dați vasul deoparte și adăugați ciocolata ruptă în bucățele. Nu amestecați, ci lăsați 2-3 minute, să se înmoaie ciocolata, abia apoi omogenizați cu o spatulă.
  • Când ați obținut o cremă fină, adăugați alcoolul și turnați apoi crema de ciocolată în pahare.
  • Bateți smântâna rămasă și decorați cu frișcă fiecare pahar cu cremă. Noi am mai pus și niște fructe roșii, să punctăm la impresie artistică. Glumim, desigur, dar să știți că fructele roșii se potrivesc foarte bine cu ciocolata.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă puneți paharele cu cremă la frigider, este bine să știți că ar trebui să le scoateți cu măcar 30 de minute înainte de a le mânca, cât să se încălzească ușor crema.

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal