Această cremă de ciocolată la pahar are și un nume sofisticat, cremeaux. Are gustul mai bogat și mai dens decât un mousse de ciocolată și chiar decât o cremă ganache. De această dată, am folosit această cremă minunată pentru un desert simplu, dar cu siguranță o vom folosi și pentru o tartă cu blat de biscuiți.
Până atunci, vedeți rețeta video să vedeți cât e de ușor de făcut.
Cremă de ciocolată la pahar
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
10
minutesTotal time
30
minutesIngrediente
300 g ciocolată neagră (cu conținut de 70% cacao)
2 ouă
400 ml smântână pentru frișcă
300 g lapte
1 lingură de coniac/rom
Fructe roșii pentru decor
Cum să faceți
- Într-o crăticioară, pe foc, amestecați laptele cu 200 ml smântână pentru frișcă. Lăsați să se încălzească bine, dar să nu dea în clocot.
- Între timp, bateți ouăle ca pentru omletă.
- Dați vasul deoparte și turnați ouăle în fir subțire, amestecând continuu (altfel riscați să obțineți o omletă în adevăratul sens).
- Puneți vasul pe baie de aburi, amestecând constant, până crema se îngroașă ușor.
- Dați vasul deoparte și adăugați ciocolata ruptă în bucățele. Nu amestecați, ci lăsați 2-3 minute, să se înmoaie ciocolata, abia apoi omogenizați cu o spatulă.
- Când ați obținut o cremă fină, adăugați alcoolul și turnați apoi crema de ciocolată în pahare.
- Bateți smântâna rămasă și decorați cu frișcă fiecare pahar cu cremă. Noi am mai pus și niște fructe roșii, să punctăm la impresie artistică. Glumim, desigur, dar să știți că fructele roșii se potrivesc foarte bine cu ciocolata.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă puneți paharele cu cremă la frigider, este bine să știți că ar trebui să le scoateți cu măcar 30 de minute înainte de a le mânca, cât să se încălzească ușor crema.
Tags: ciocolată
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete