fbpx

Cremă de ciocolată la pahar

Cremă de ciocolată la pahar

Această cremă de ciocolată la pahar are și un nume sofisticat, cremeaux. Are gustul mai bogat și mai dens decât un mousse de ciocolată și chiar decât o cremă ganache. De această dată, am folosit această cremă minunată pentru un desert simplu, dar cu siguranță o vom folosi și pentru o tartă cu blat de biscuiți.
Până atunci, vedeți rețeta video să vedeți cât e de ușor de făcut.

Cremă de ciocolată la pahar

Cremă de ciocolată la pahar

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

10

minutes
Total time

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g ciocolată neagră (cu conÈ›inut de 70% cacao)

  • 2 ouă

  • 400 ml smântână pentru friÈ™că

  • 300 g lapte

  • 1 lingură de coniac/rom

  • Fructe roÈ™ii pentru decor

Cum să faceți

  • ÃŽntr-o crăticioară, pe foc, amestecaÈ›i laptele cu 200 ml smântână pentru friÈ™că. LăsaÈ›i să se încălzească bine, dar să nu dea în clocot.
  • ÃŽntre timp, bateÈ›i ouăle ca pentru omletă.
  • DaÈ›i vasul deoparte È™i turnaÈ›i ouăle în fir subÈ›ire, amestecând continuu (altfel riscaÈ›i să obÈ›ineÈ›i o omletă în adevăratul sens).
  • PuneÈ›i vasul pe baie de aburi, amestecând constant, până crema se îngroașă uÈ™or.
  • DaÈ›i vasul deoparte È™i adăugaÈ›i ciocolata ruptă în bucățele. Nu amestecaÈ›i, ci lăsaÈ›i 2-3 minute, să se înmoaie ciocolata, abia apoi omogenizaÈ›i cu o spatulă.
  • Când aÈ›i obÈ›inut o cremă fină, adăugaÈ›i alcoolul È™i turnaÈ›i apoi crema de ciocolată în pahare.
  • BateÈ›i smântâna rămasă È™i decoraÈ›i cu friÈ™că fiecare pahar cu cremă. Noi am mai pus È™i niÈ™te fructe roÈ™ii, să punctăm la impresie artistică. Glumim, desigur, dar să È™tiÈ›i că fructele roÈ™ii se potrivesc foarte bine cu ciocolata.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă puneÈ›i paharele cu cremă la frigider, este bine să È™tiÈ›i că ar trebui să le scoateÈ›i cu măcar 30 de minute înainte de a le mânca, cât să se încălzească uÈ™or crema.

Tags: