Crema de unt și bezea elvețiană este cea mai bună cremă pentru decorarea torturilor, brioșelor și prăjiturilor. În același timp, este o cremă pe care o puteți folosi și pentru a umple torturile sau foile de prăjituri.
Ingrediente
100 g albușuri (de la 3 ouă, dar mărimea ouălor variază)
150 g zahăr tos
150 g unt, la temperatura camerei, tăiat în cubulețe
1 plic de zahăr vanilinat
150 g ciocolată, 60% cacao
Sare
Cum să faceți
- Albușurile, zahărul, vanilia și un praf de sare se amestecă într-un castron. Apoi puneți totul la baie de aburi, amestecând des până se dizolvă granulele de zahăr.
- Dați castronul deoparte și bateți cu mixerul crescând treptat vitezele.
- Când spuma s-a răcit, încorporați treptat untul – folosiți viteza mică a mixerului.
- După ce untul e perfect încorporat, măriți viteza mixerului până obțineți crema fină și foarte aerată.
- Adăugați ciocolata topită la bain-marie, bine răcită, și continuați să bateți. Dacă în final, crema de unt și bezea este prea moale, o dați la rece câteva minute apoi puteți decora sau umple prăjiturile, brioșele ori torturile. Dacă, din contră, are aspectul de cremă ”tăiată”, o puneți la baie de aburi și amestecați continuu până redevine fină și lucioasă.