fbpx

Cremă de unt și bezea

Crema de unt și bezea elvețiană este cea mai bună cremă pentru decorarea torturilor, brioșelor și prăjiturilor. În același timp, este o cremă pe care o puteți folosi și pentru a umple torturile sau foile de prăjituri.

Ingrediente

  • 100 g albușuri (de la 3 ouă, dar mărimea ouălor variază)

  • 150 g zahăr tos

  • 150 g unt, la temperatura camerei, tăiat în cubulețe

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • 150 g ciocolată, 60% cacao

  • Sare

Cum să faceți

  • Albușurile, zahărul, vanilia și un praf de sare se amestecă într-un castron. Apoi puneți totul la baie de aburi, amestecând des până se dizolvă granulele de zahăr.
  • Dați castronul deoparte și bateți cu mixerul crescând treptat vitezele.
  • Când spuma s-a răcit, încorporați treptat untul – folosiți viteza mică a mixerului.
  • După ce untul e perfect încorporat, măriți viteza mixerului până obțineți crema fină și foarte aerată.
  • Adăugați ciocolata topită la bain-marie, bine răcită, și continuați să bateți. Dacă în final, crema de unt și bezea este prea moale, o dați la rece câteva minute apoi puteți decora sau umple prăjiturile, brioșele ori torturile. Dacă, din contră, are aspectul de cremă ”tăiată”, o puneți la baie de aburi și amestecați continuu până redevine fină și lucioasă.
Tags: