fbpx

Cremșnit

cremșnit

Rețeta de cremșnit nu este deloc greu de făcut, dar are nevoie de câteva ore bune de stat la frigider până să putem tăia desertul. Crema de vanilie e gata destul de repede, iar dacă veți folosi și foile gata coapte, cum am făcut și noi, chiar veți da cremșnitul la frigider în mai puțin de 40 de minute. Noi vă sugerăm să-l pregătiți într-o vineri seara, astfel că veți avea peste weekend un desert pentru întreaga familie.

cremșnit

Cremșnit

4.3 from 3 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

40

minutes
Timp răcire

8

ore
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 2 foi de cremșnit (de cumpărat)

  • 1 l lapte, 3,5% grăsime

  • 5 ouă

  • 250 g zahăr tos alb

  • 180 g amidon

  • 1 lingură de extract de vanilie

  • zahăr pudră

Cum să faceți

  • Separați gălbenușurile de albușuri și puneți laptele la încălzit, pe foc potrivit.
  • Frecați gălbenușurile cu zahărul tos și amidonul.
  • Subțiați treptat cu câte puțin lapte fierbinte, amestecând foarte bine. În final, turnați crema de gălbenușuri în restul de lapte încins și puneți pe foc. Nu plecați de lângă ea, amestecați încontinuu, amidonului nu-i ia mult timp să îngroașe crema și riscați să afumați crema. După ce a căpătat consistență, luați vasul cu cremă de pe foc.
  • Între timp, bateți spumă albușurile și încorporați-le în crema fierbinte, astfel nu veți consuma albușuri crude. Adăugați extractul de vanilie sau, dacă nu-l aveți, folosiți un pliculeț de vanilie Bourbon, este mult mai aromată decât esența clasică.
  • Așezați crema între cele două foi și dați la rece până a doua zi. Înainte de a tăia cremșnitul, pudrați zahăr deasupra.

Rețetă video

Sfaturi

  • Odată cu extractul de vanilie, mai puteți adăuga în crema de cremșnit și 50 g de unt, pentru un plus de finețe.