
Populară în bucătăria grecească, rețeta de creveți saganaki nu este doar ușor de pregătit, ci și foarte gustoasă. Alătură-i un pahar cu vin alb, rece, și garantăm pentru reușita mesei la care-i vei servi!

Creveți Saganaki
Porții
2
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
300 g creveți
500 g roșii cherry
200 g brânză feta
30 g unt
1 ceapă mică
1 cățel de usturoi
2 fire de oregano
Ulei de măsline
Fulgi de chili (opțional)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încinge două linguri cu ulei și călește ceapa și usturoiul tocate foarte fin. Adaugă apoi roșiile cherry tăiate în jumătăți sau sferturi. Presară sare și piper după gust și pune capacul. Lasă să fiarbă, la foc mic, 10-12 minute.
- Separat, topește untul într-o tigaie și sotează creveții pentru 2 minute pe fiecare parte.
- Într-un vas pentru cuptor, pune sosul de soșii, apoi creveții, brânza feta sfărâmată, frunze de oregano și chili, dacă preferi gustul picant.
- Pune vasul în cuptorul încins în prealabil și lasă 10-12 minute la foc potrivit. Așa-i că n-a fost o rețetă complicată?
Tags: creveți
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete