fbpx

Creveți Saganaki

creveți Saganaki

Populară în bucătăria grecească, rețeta de creveți saganaki nu este doar ușor de pregătit, ci și foarte gustoasă. Alătură-i un pahar cu vin alb, rece, și garantăm pentru reușita mesei la care-i vei servi!

creveți Saganaki

Creveți Saganaki

5 din 1 vote
Fel: cină, gustareDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 300 g creveți

  • 500 g roșii cherry

  • 200 g brânză feta

  • 30 g unt

  • 1 ceapă mică

  • 1 cățel de usturoi

  • 2 fire de oregano

  • Ulei de măsline

  • Fulgi de chili (opțional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încinge două linguri cu ulei și călește ceapa și usturoiul tocate foarte fin. Adaugă apoi roșiile cherry tăiate în jumătăți sau sferturi. Presară sare și piper după gust și pune capacul. Lasă să fiarbă, la foc mic, 10-12 minute.
  • Separat, topește untul într-o tigaie și sotează creveții pentru 2 minute pe fiecare parte.
  • Într-un vas pentru cuptor, pune sosul de soșii, apoi creveții, brânza feta sfărâmată, frunze de oregano și chili, dacă preferi gustul picant.
  • Pune vasul în cuptorul încins în prealabil și lasă 10-12 minute la foc potrivit. Așa-i că n-a fost o rețetă complicată?
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal