fbpx

Crumble cu mere

crumble cu mere

Sau am putea să-i spunem și plăcintă cu mere, că avem și un aluat, nu doar un strat generos de fructe. Oricum i-am spune, adevărul e că acest crumble cu mere este foarte ușor de pregătit celor dragi.

crumble cu mere

Crumble cu mere

5.0 from 1 vote
Course: desert, gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 3 mere potrivite

  • 2 linguri de zahăr brun

  • Scorțișoară măcinată

  • Pentru crumble
  • 175 g făină

  • 110 g zahăr

  • 110 g unt rece

  • sare

Cum să faceți

  • Încinge cuptorul la 190 de grade. Într-un castron, amestecă merele feliate, curățate de coajă și sâmburi, cu un praf de scorțișoară, zahărul brun și pune-le într-un vas de copt, cu latura de 20-23 cm.
  • Pentru crumble, amestecă într-un mixer făina cu zahărul și un praf de sare și apoi, cu untul rece tăiat cubulețe, doar cât să-ți rezulte o compoziție de consistența nisipului sau a pesmetului. Poți încorpora untul și cu furculița sau cu ajutorul degetelor. Important este ca untul să nu se topească!
  • Toarnă mixul de făină peste merele din tavă, nivelează ușor și dă la cuptor pentru 35-40 de minute, până prăjitura capătă o crustă aurie.
  • Lasă deoparte 10-15 minute apoi servește simplu sau cu înghețată de vanilie alături.
Tags: