Sau am putea să-i spunem și plăcintă cu mere, că avem și un aluat, nu doar un strat generos de fructe. Oricum i-am spune, adevărul e că acest crumble cu mere este foarte ușor de pregătit celor dragi.
Crumble cu mere
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
3 mere potrivite
2 linguri de zahăr brun
Scorțișoară măcinată
- Pentru crumble
175 g făină
110 g zahăr
110 g unt rece
sare
Cum să faceți
- Încinge cuptorul la 190 de grade. Într-un castron, amestecă merele feliate, curățate de coajă și sâmburi, cu un praf de scorțișoară, zahărul brun și pune-le într-un vas de copt, cu latura de 20-23 cm.
- Pentru crumble, amestecă într-un mixer făina cu zahărul și un praf de sare și apoi, cu untul rece tăiat cubulețe, doar cât să-ți rezulte o compoziție de consistența nisipului sau a pesmetului. Poți încorpora untul și cu furculița sau cu ajutorul degetelor. Important este ca untul să nu se topească!
- Toarnă mixul de făină peste merele din tavă, nivelează ușor și dă la cuptor pentru 35-40 de minute, până prăjitura capătă o crustă aurie.
- Lasă deoparte 10-15 minute apoi servește simplu sau cu înghețată de vanilie alături.
Tags: mere
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete