fbpx

Crumble cu piersici și caise

crumble cu piersici și caise

Crumble este un desert aromat, foarte simplu, pe care-l puteți face în orice perioadă din an, folosind fructele de sezon. Dar, vara, desertul e mai savuros, gustos, aromat, asemenea fructelor anotimpului cald. Așa că am făcut un crumble cu piersici și caise, vedeți pașii în rețeta filmată. Atât e de ușor de făcut acest desert cu gust de vară!

crumble cu piersici și caise

Crumble cu piersici și caise

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 5 piersici

  • 10 caise mici

  • 2 linguri de zahăr tos

  • 1 lamâie

  • 1/2 linguriță de pudră de scorțișoară

  • Sare

  • Pentru crustă:
  • 200 g făină

  • 150 g zahăr tos + extra pentru presărat deasupra

  • 120 g unt moale

  • 1/2 linguriță de pudră de scorțișoară

  • Sare

Cum să faceți

  • Încălziți cuptorul la 190 grade. Într-un castron, amestecați fructele tăiate în sferturi sau felii ori cuburi cu zahărul, zeama de lămâie, un praf de sare și scorțișoara.
  • Pentru crustă, puneți într-un castron toate ingredientele și le amestecați.
  • Puneți fructele într-o tavă, noi am folosit una cu dimensiunile 20×30 cm, și puneți deasupra amestecul pentru crustă. Am presărat deasupra foarte puțin zahăr și am dat la cuptor pentru 45 de minute. Sau până când crusta a devenit aurie. Nu vă mai spunem ce mirosuri vin din cuptor!
  • Noi am mâncat desertul călduț, simplu. Dar dacă aveți înghețată de vanilie, adăugați în farfurii 1-2 cupe. Și să știți că este bun și a doua zi, rece, din frigider.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă fructele sunt foarte dulci, reduceți din cantitatea de zahăr indicată în rețetă.
Tags: