Crumble este un desert aromat, foarte simplu, pe care-l puteți face în orice perioadă din an, folosind fructele de sezon. Dar, vara, desertul e mai savuros, gustos, aromat, asemenea fructelor anotimpului cald. Așa că am făcut un crumble cu piersici și caise, vedeți pașii în rețeta filmată. Atât e de ușor de făcut acest desert cu gust de vară!
Crumble cu piersici și caise
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
5 piersici
10 caise mici
2 linguri de zahăr tos
1 lamâie
1/2 linguriță de pudră de scorțișoară
Sare
- Pentru crustă:
200 g făină
150 g zahăr tos + extra pentru presărat deasupra
120 g unt moale
1/2 linguriță de pudră de scorțișoară
Sare
Cum să faceți
- Încălziți cuptorul la 190 grade. Într-un castron, amestecați fructele tăiate în sferturi sau felii ori cuburi cu zahărul, zeama de lămâie, un praf de sare și scorțișoara.
- Pentru crustă, puneți într-un castron toate ingredientele și le amestecați.
- Puneți fructele într-o tavă, noi am folosit una cu dimensiunile 20×30 cm, și puneți deasupra amestecul pentru crustă. Am presărat deasupra foarte puțin zahăr și am dat la cuptor pentru 45 de minute. Sau până când crusta a devenit aurie. Nu vă mai spunem ce mirosuri vin din cuptor!
- Noi am mâncat desertul călduț, simplu. Dar dacă aveți înghețată de vanilie, adăugați în farfurii 1-2 cupe. Și să știți că este bun și a doua zi, rece, din frigider.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă fructele sunt foarte dulci, reduceți din cantitatea de zahăr indicată în rețetă.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete