Dacă tot o putem găsi în orice supermarket, la un preț decent (mai puțin de 3 lei/bucata), am zis să vă arătăm cum să curățați rodia de sâmburi. Cea mai ușoară și cea mai ”curată” metodă, spunem noi. Pentru că cel mai mare neajuns când o curățați, este să vă murdăriți, și nu doar voi, ci și pereții bucătăriei (!) cu sucul acestui fruct, care și pătează dacă nu e curățat repede.
Nu e deloc complicat, vă asigurăm. Vedeți cum am făcut noi în clipul video.
Și dacă tot ați curățat-o, iată ce puteți pregăti cu sâmburii de rodie:
Ingrediente
1 rodie
Apă rece
Cum să faceți
- Spălați fructul și îl ștergeți cu un prosop de hârtie
- În partea superioară, crestați rodia de jur împrejur, ca un capac. Îndepărtați-l cu grijă.
- Crestați fructul, de sus până jos, ca și cum ați dori să-l feliați. Nu intrați adânc cu lama cuțitului în fruct, doar crestați coaja.
- Umpleți un castron cu apă și puneți deasupra o sită largă.
- Băgați fructul în apă și îl rupeți cu degetele. Se va desface foarte ușor.
- Desfaceți boabele de rodie, ca și cum ați curăța boabele de porumb de pe știulete.
- La final, ridicați sita cu boabe de rodie, o scurgeți bine de apă și transferați boabele roșii ca focul într-un castronel sau, de ce nu, într-o cupă de înghețată, cum am făcut noi.