fbpx

Salată turcească cu rodie

salată turcească cu rodie

Rodia este un fruct miraculos și nu o spunem noi, ci nutriționiștii, care au multe cuvinte de laudă la adresa ei. Este bogată în antioxidanți, are multă vitamina C, reduce colesterolul rău și lista cu lucruri bune e lungă. Important este să o încercați, dacă nu ați făcut-o deja, și să nu o ocoliți următoarea dată când ieșiți la cumpărături. Noi am folosit-o în această salată turcească și ne-a plăcut mult.

salată turcească cu rodie

Salată turcească cu rodie

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 1 pungă mix de salată

  • 150 g măsline verzi, fără sâmburi

  • boabele de la o jumătate de rodie

  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

  • 2 fire de ceapă verde

  • 1 ardei iute (optional)

  • Concentrat de rodie

  • Ulei de măsline

  • Sare

Cum să faceți

  • Puneți într-un castron frunzele de salată. Noi am preferat un mix de frunze, dar puteți opta și pentru o salată obișnuită.
  • Adăugați boabele de rodie, măslinele, ceapa verde și ardeiul iute, dacă-l preferați. Amestecați ușor.
  • Separat, pregătiți sosul potrivit. Aveți nevoie de 2-3 linguri de ulei, 2 linguri de concentrat de rodie și un praf de sare. Omogenizați.
  • Turnați sosul deasupra salatei exact înainte de a o mânca. Dacă aveți lângă salată și o lipie, chiar nici nu mai aveți nevoie de altceva. Este delicioasă!
  • Dacă însă preferați și carnea, vă recomandăm un piept de pui la grătar, cât mai simplu. Se potrivește de minune cu salata turcească.
  • Dacă vă place gustul de rodie, vedeți aici ce mai puteți găti.

Sfaturi

  • Pentru a curăța sâmburii de rodie, tăiați-o în jumătăți și bateți ușor coaja fructului cu o lingură de lemn, deasupra unui castron. Treptat, sâmburi se vor desprinde unul câte unul.
Tags: