Pui cu sos de rodie

pui cu sos de rodie

Rețeta de pui cu sos de rodie face parte din bucătăria libaneză, unde este cunoscută sub numele de Ras Asfour (adică carne cu sos de rodie). În general, se pregătește din carne de pui sau de vită. Nu vă mai spunem decât că se gătește extrem de simplu și în scurt timp, iar sosul de rodie este cu adevărat incredibil de bun. Și ca să vă convingem cât de ușor se pregătește, vă lăsăm și rețeta filmată, pas cu pas.

pui cu sos de rodie

Pui cu sos de rodie

5 din 2 votes
Fel: cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 3 jumătăți de piept de pui

  • 1 ceapă albă

  • 1 ceapă roșie

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 50 ml sos de rodie*

  • 100 ml apă

  • 1 lingură de zahăr

  • sare

  • piper

Cum să faceți

  • Încingeți două linguri de ulei și căliți cepele tăiate julien pentru câteva minute. Apoi, cu o paletă, scoateți cepele într-un vas.
  • În grăsimea rămasă, puneți carnea tăiată în bucăți potrivite, sare și piper și rumeniți-le câteva minute. Adăugați cepele și amestecați.
  • Turnați sosul de rodie, apa, zahărul și lăsați să fiarbă 15-20 de minute sau până carnea de pui a devenit moale, fragedă.
  • Asta a fost tot, rețeta-i gata. dar nu putem să nu vă spunem cât este de grozavă combinația dintre acest pui cu sos de rodie și o porție de salată de tabbouleh cu cușcuș. Sau cu o salată fattoush. Noi le-am făcut pe amândouă, dar tot nu ne-am putut decide care ne-a plăcut mai mult.

Rețetă video

notă

  • *Sosul de rodie îl puteți cumpăra din orice supermarket, de unde vă luați și ingredientele chinezești ori arăbești.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal