fbpx

Salata fattoush

salată fattoush

Salata fattoush își are originile în Orientul Mijlociu și este una dintre cele mai apreciate din bucătăria libaneză. Cuprinde lipii crocante și o mulțime de legume cu diferite texturi și foi de salată. În rețeta originală, dressingul de mentă include și un condiment special, sumac. Dar pentru că nu l-am avut, i-am și găsit un înlocuitor perfect, boiaua dulce și coaja de lămâie.

salată fattoush

Salata fattoush

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 2 lipii arăbești

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Pentru salată
  • 1 salată verde

  • 2 fire de ceapă verde

  • 1/2 salată iceberg

  • 1/2 castravete de seră

  • 2 ardei capia

  • 3 fire de pătrunjel verde

  • 7 roșii cherry

  • 1 lamâie

  • 1 linguriță de boia dulce

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1 linguriță de mentă uscată

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați lipiile cu foarfeca de bucătărie, sau cu un cuțit bine ascuțit, în bucăți potrivite, nu mai mari de 3 cm. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie, stropiți-le cu o lingură de ulei de măsline și dați-le la cuptor pentru un sfert de oră, cât să se rumenească și să devină crocante.
  • Într-un castron încăpător, puneți salata verde, firele de ceapă, salata iceberg, castravetele, ardeii, pătrunjelul, roșiile cherry tăiate potrivit.
  • Adăugați uleiul de măsline, menta uscată, sare, piper, zeama de lămâie, boiaua și o linguriță de coajă de lămâie rasă.
  • Amestecați și puneți deasupra bucățile de lipie crocantă.

Rețetă video