Taboulé sau tabbouleh este o salată din bucătăria arabă, servită în general ca aperitiv, de sine stătător, dar și ca garnitură. Se potrivește minunat cu carnea de miel, dar și cu cea de pește ori lângă o salată humus.
Salată tabbouleh cu cușcuș
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
100 g cușcuș
150 ml apă fierbinte
5 legături de pătrunjel verde
3 fire de ceapă verde
6 roșii cherry
3 linguri de ulei de măsline
1 lamâie (doar zeama)
Sare
Cum să faceți
- Turnați apa fierbinte peste cușcuș, acoperiți și lăsați deoparte câteva minute, cât să se hidrateze. În doar câteva minute, veți vedea cum absoarbe întreaga cantitate de lichid.
- Tăiați fin cepele și verdeața, în cubulețe roșiile cherry și puneți-le într-un castron încăpător.
- Puneți sare și piper proaspăt măcinat, zeama de lămâie, cușcușul și amestecați ușor cu furculița.
- Adăugați uleiul de măsline și amestecați.
Rețetă video
Tags: cușcușretete fara foc
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete