fbpx

Salată tabbouleh cu cușcuș

tabbouleh cu cușcuș

Taboulé sau tabbouleh este o salată din bucătăria arabă, servită în general ca aperitiv, de sine stătător, dar și ca garnitură. Se potrivește minunat cu carnea de miel, dar și cu cea de pește ori lângă o salată humus.

tabbouleh cu cușcuș

Salată tabbouleh cu cușcuș

4.7 from 3 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 100 g cuÈ™cuÈ™

  • 150 ml apă fierbinte

  • 5 legături de pătrunjel verde

  • 3 fire de ceapă verde

  • 6 roÈ™ii cherry

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • 1 lamâie (doar zeama)

  • Sare

Cum să faceți

  • TurnaÈ›i apa fierbinte peste cuÈ™cuÈ™, acoperiÈ›i È™i lăsaÈ›i deoparte câteva minute, cât să se hidrateze. ÃŽn doar câteva minute, veÈ›i vedea cum absoarbe întreaga cantitate de lichid.
  • TăiaÈ›i fin cepele È™i verdeaÈ›a, în cubuleÈ›e roÈ™iile cherry È™i puneÈ›i-le într-un castron încăpător.
  • PuneÈ›i sare È™i piper proaspăt măcinat, zeama de lămâie, cuÈ™cuÈ™ul È™i amestecaÈ›i uÈ™or cu furculiÈ›a.
  • AdăugaÈ›i uleiul de măsline È™i amestecaÈ›i.

Rețetă video

Tags: