Salată tabbouleh cu cușcuș

tabbouleh cu cușcuș

Taboulé sau tabbouleh este o salată din bucătăria arabă, servită în general ca aperitiv, de sine stătător, dar și ca garnitură. Se potrivește minunat cu carnea de miel, dar și cu cea de pește ori lângă o salată humus.

tabbouleh cu cușcuș

Salată tabbouleh cu cușcuș

5 din 2 votes
Fel: gustare, prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 100 g cușcuș

  • 150 ml apă fierbinte

  • 5 legături de pătrunjel verde

  • 3 fire de ceapă verde

  • 6 roșii cherry

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • 1 lamâie (doar zeama)

  • Sare

Cum să faceți

  • Turnați apa fierbinte peste cușcuș, acoperiți și lăsați deoparte câteva minute, cât să se hidrateze. În doar câteva minute, veți vedea cum absoarbe întreaga cantitate de lichid.
  • Tăiați fin cepele și verdeața, în cubulețe roșiile cherry și puneți-le într-un castron încăpător.
  • Puneți sare și piper proaspăt măcinat, zeama de lămâie, cușcușul și amestecați ușor cu furculița.
  • Adăugați uleiul de măsline și amestecați.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal