fbpx

Humus cu ulei de măsline

hummus cu ulei de măsline

Se spune despre humus, un preparat tradițional al bucătăriei orientale, că este o rețetă atât de veche încât nu i se cunoaște exact originea. Am mai spune că este alternativa foarte gustoasă la mult prea elaborata noastră fasole bătută, la care avem ceva de muncit. Așa că am pregătit ușor și rapid un humus cu ulei de măsline și a fost o gustare pe cinste.

hummus cu ulei de măsline

Humus cu ulei de măsline

5 din 2 votes
Fel: gustareDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes

Ingrediente

  • 200 g năut din conservă

  • 1 cățel de usturoi

  • 80 g pastă de susan

  • ½ linguriță cu sare

  • 3 cuburi de gheață

  • 1 l ămâie (doar zeama)

  • Boia (sau sumac)

  • Ulei de măsline

  • Pită

Cum să faceți

  • Scurge năutul și pune-l într-un castron (păstrează 3-4 boabe pentru decor).
  • Pune-l în blender împreună cu usturoiul și mixează până se transformă în pastă.
  • Adaugă cuburile de gheață (contribuie la cremozitatea pastei), pasta de susan, sarea și zeama de lămâie.
  • Blendează 3-4 minute. La nevoie, dacă pasta este prea groasă, adaugă câte o lingură cu apă fierbinte. Amestecă până compoziția devine cremoasă și fină.
  • Pune humusul în castron, stropește-l cu ulei de măsline, presară boia sau sumac după gust și boabele întregi de năut păstrate. Servește-l cu pită, biscuiți sărați, lipii arăbești.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal