Simplă, extrem de simplă, dar o combinație unică de ingrediente. Iar gustul este MI-NU-NAT! Aveți mai jos rețeta video pentru a vedea toți pașii acestei salate de conopidă cu nuci coapte.
Salată de conopidă cu nuci coapte
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
- Pentru conopida coaptă
1 conopidă mare
2 linguri de ulei de măsline
1 linguriță de chimen
Sare
Piper
- Pentru salată
1/2 rodie
Câteva nuci
Pătrunjel verde
1 fir de apio (sau țelină obișnuită)
- Pentru sos
2 linguri de ulei de măsline
1/2 linguriță de scorțișoară pudră
1/2 linguriță de nucșoară
1 lingură de oțet
1 lingură de miere
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- Tăiați conopida în bucăți potrivite și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adăugați ulei, semințe de chimen, sare și piper, amestecați și dați la cuptorul bine încins pentru 20 de minute. Eventual, după 10 minute, întoarceți bucățile de conopidă pe partea cealaltă.
- Încingeți pe foc o tigaie, fără grăsime, și rumeniți nucile pentru 2-3 minute. După ce s-au răcorit, tăiați-le în bucăți potrivite (nu mărunt).
- Pentru a scoate cât mai ușor boabele din rodie, umpleți un castron cu apă rece și scufundați fructul tăiat în jumătăți. Desprindeți boabele sub apă (în acest fel sucul de rodie nu va ”sări” peste tot). La final, scurgeți boabele într-o sită.
- Pentru sos, amestecați toate ingredientele.
- Așezați conopida coaptă într-un castron încăpător. Adăugați firul de apio feliat, nucile coapte și boabele de rodie. La final, stropiți cu sosul pregătit și presărați pătrunjel.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete