fbpx

Salată de conopidă cu nuci coapte

salată de conopidă cu nuci coapte

Simplă, extrem de simplă, dar o combinație unică de ingrediente. Iar gustul este MI-NU-NAT! Aveți mai jos rețeta video pentru a vedea toți pașii acestei salate de conopidă cu nuci coapte.

salată de conopidă cu nuci coapte

Salată de conopidă cu nuci coapte

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • Pentru conopida coaptă
  • 1 conopidă mare

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1 linguriță de chimen

  • Sare

  • Piper

  • Pentru salată
  • 1/2 rodie

  • Câteva nuci

  • Pătrunjel verde

  • 1 fir de apio (sau țelină obișnuită)

  • Pentru sos
  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1/2 linguriță de scorțișoară pudră

  • 1/2 linguriță de nucșoară

  • 1 lingură de oțet

  • 1 lingură de miere

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 200 de grade.
  • Tăiați conopida în bucăți potrivite și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adăugați ulei, semințe de chimen, sare și piper, amestecați și dați la cuptorul bine încins pentru 20 de minute. Eventual, după 10 minute, întoarceți bucățile de conopidă pe partea cealaltă.
  • Încingeți pe foc o tigaie, fără grăsime, și rumeniți nucile pentru 2-3 minute. După ce s-au răcorit, tăiați-le în bucăți potrivite (nu mărunt).
  • Pentru a scoate cât mai ușor boabele din rodie, umpleți un castron cu apă rece și scufundați fructul tăiat în jumătăți. Desprindeți boabele sub apă (în acest fel sucul de rodie nu va ”sări” peste tot). La final, scurgeți boabele într-o sită.
  • Pentru sos, amestecați toate ingredientele.
  • Așezați conopida coaptă într-un castron încăpător. Adăugați firul de apio feliat, nucile coapte și boabele de rodie. La final, stropiți cu sosul pregătit și presărați pătrunjel.

Rețetă video

Tags: