Arpacașul este ingredientul principal pentru colivă și mai știm despre el că poate înlocui orezul în pilafuri. Ei bine, noi l-am folosit într-un desert. Simplu, gustos, hrănitor, sățios și este chiar o rețetă de post. Cum am pregătit rețeta desertului cu arpacaș și ciocolată neagră vedeți mai jos!
Desert cu arpacaș și ciocolată neagră
Servings
10
servingsPrep time
10
minutesCooking time
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
200 g arpacaș
1 ciocolată neagră
1 mână de nuci/alune tocate
Aroma preferată (vanilie sau rom)
Cremă de dovleac copt (opțional)
Miere
Sare
Cum să faceți
- Spălați arpacașul în multe ape reci, apoi îl puneți la fiert cu 600 ml apă și ceva sare, să aibă gust.
- În 20-30 de minute, boabele de arpacaș vor crește în volum și vor ”înflori”. Luați de pe foc, acoperiți cu o farfurie sau un capac și lăsați deoparte câteva minute.
- Între timp, topiți ciocolata la baie de aburi sau în cuptorul cu microunde. O turnați apoi peste boabele de arpacaș, completați cu aroma preferată și amestecați.
- Treptat, adăugați mierea de albine și potriviți gustul de dulce.La final, puneți nuca sau alunele tocate și amestecați.
- Puneți desertul cu arpaș în cupe potrivite ca mărime, porțiile nu trebuie să fie mari, pentru că este un desert foarte consistent și sățios.
- Noi i-am adăugat deasupra și o cremă fină de dovleac copt pentru care am nu am făcut decât să mixăm pulpa de dovleac copt cu miere și scorțișoară.
notă
- Dacă vă rămâne desert și pentru a două zi, vă recomandăm să-l încălziți pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde până când ciocolata se topește, iar desertul redevine cremos.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete