fbpx

Desert cu arpacaș și ciocolată neagră

desert cu arpacaș și ciocolată neagră

Arpacașul este ingredientul principal pentru colivă și mai știm despre el că poate înlocui orezul în pilafuri. Ei bine, noi l-am folosit într-un desert. Simplu, gustos, hrănitor, sățios și este chiar o rețetă de post. Cum am pregătit rețeta desertului cu arpacaș și ciocolată neagră vedeți mai jos!

desert cu arpacaș și ciocolată neagră

Desert cu arpacaș și ciocolată neagră

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Servings

10

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 200 g arpacaș

  • 1 ciocolată neagră

  • 1 mână de nuci/alune tocate

  • Aroma preferată (vanilie sau rom)

  • Cremă de dovleac copt (opțional)

  • Miere

  • Sare

Cum să faceți

  • Spălați arpacașul în multe ape reci, apoi îl puneți la fiert cu 600 ml apă și ceva sare, să aibă gust.
  • În 20-30 de minute, boabele de arpacaș vor crește în volum și vor ”înflori”. Luați de pe foc, acoperiți cu o farfurie sau un capac și lăsați deoparte câteva minute.
  • Între timp, topiți ciocolata la baie de aburi sau în cuptorul cu microunde. O turnați apoi peste boabele de arpacaș, completați cu aroma preferată și amestecați.
  • Treptat, adăugați mierea de albine și potriviți gustul de dulce.La final, puneți nuca sau alunele tocate și amestecați.
  • Puneți desertul cu arpaș în cupe potrivite ca mărime, porțiile nu trebuie să fie mari, pentru că este un desert foarte consistent și sățios.
  • Noi i-am adăugat deasupra și o cremă fină de dovleac copt pentru care am nu am făcut decât să mixăm pulpa de dovleac copt cu miere și scorțișoară.

notă

  • Dacă vă rămâne desert și pentru a două zi, vă recomandăm să-l încălziți pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde până când ciocolata se topește, iar desertul redevine cremos.
Tags: