fbpx

Desert la pahar cu căpșuni și ricotta

  • Home
  • desert
  • Desert la pahar cu căpÈ™uni È™i ricotta
Desert la pahar cu căpșuni și ricotta

O rețetă super simplă, cu gust fresh, răcoritor, potrivită pentru copii și pentru adulți deopotrivă. Când vă doriți ceva dulce sau când se anunță prietenii în vizită, rețeta acestui desert la pahar cu căpșuni și ricotta este exact ce aveți nevoie.

Desert la pahar cu căpșuni și ricotta

Desert la pahar cu căpșuni și ricotta

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
timp de răcire

10

minute
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 400 g capÈ™uni

  • 100 ml apă

  • 1 lingură de zahăr tos

  • 1 lingură de amidon

  • 250 g ricotta (sau brânză de vaci)

  • 70 ml smântână pentru friÈ™că

  • 2 plicuri de zahăr vanilat

  • 1 lingură de zahăr pudră

Cum să faceți

  • PuneÈ›i la fiert apa cu zahărul tos, căpÈ™unile, amidonul dizolvat în puÈ›ină apă È™i un pliculeÈ› de zahăr vanilat. LăsaÈ›i să fiarbă câteva minute, cât se leagă un sos ca pentru dulceață. DaÈ›i deoparte să se răcească.
  • ÃŽntre timp, amestecaÈ›i brânza ricotta cu smântâna, zahărul pudră È™i cel vanilat.
  • PuneÈ›i în cupe/pahare câte 1-2 linguri de cremă de brânză È™i tot atâtea din sosul de căpÈ™uni. AlternaÈ›i straturile, cum vă place. Dar nu mâncaÈ›i desertul imediat ce este gata, păstraÈ›i-l la frigider măcar 10 minute!

Rețetă video

Tags: