fbpx

Desert la pahar cu căpșuni și ricotta

  • Home
  • desert
  • Desert la pahar cu căpșuni și ricotta
Desert la pahar cu căpșuni și ricotta

O rețetă super simplă, cu gust fresh, răcoritor, potrivită pentru copii și pentru adulți deopotrivă. Când vă doriți ceva dulce sau când se anunță prietenii în vizită, rețeta acestui desert la pahar cu căpșuni și ricotta este exact ce aveți nevoie.

Desert la pahar cu căpșuni și ricotta

Desert la pahar cu căpșuni și ricotta

5 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
timp de răcire

10

minute
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 400 g 400 capșuni

  • 100 ml 100 apă

  • 1 lingură 1 de zahăr tos

  • 1 lingură 1 de amidon

  • 250 g 250 ricotta (sau brânză de vaci)

  • 70 ml 70 smântână pentru frișcă

  • 2 plicuri 2 de zahăr vanilat

  • 1 lingură 1 de zahăr pudră

Cum să faceți

  • Puneți la fiert apa cu zahărul tos, căpșunile, amidonul dizolvat în puțină apă și un pliculeț de zahăr vanilat. Lăsați să fiarbă câteva minute, cât se leagă un sos ca pentru dulceață. Dați deoparte să se răcească.
  • Între timp, amestecați brânza ricotta cu smântâna, zahărul pudră și cel vanilat.
  • Puneți în cupe/pahare câte 1-2 linguri de cremă de brânză și tot atâtea din sosul de căpșuni. Alternați straturile, cum vă place. Dar nu mâncați desertul imediat ce este gata, păstrați-l la frigider măcar 10 minute!

Rețetă video

Tags: