O rețetă super simplă, cu gust fresh, răcoritor, potrivită pentru copii și pentru adulți deopotrivă. Când vă doriți ceva dulce sau când se anunță prietenii în vizită, rețeta acestui desert la pahar cu căpșuni și ricotta este exact ce aveți nevoie.
Desert la pahar cu căpșuni și ricotta
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
10
minutestimp de răcire
10
minuteTimp total
20
minutesIngrediente
400 g capșuni
100 ml apă
1 lingură de zahăr tos
1 lingură de amidon
250 g ricotta (sau brânză de vaci)
70 ml smântână pentru frișcă
2 plicuri de zahăr vanilat
1 lingură de zahăr pudră
Cum să faceți
- Puneți la fiert apa cu zahărul tos, căpșunile, amidonul dizolvat în puțină apă și un pliculeț de zahăr vanilat. Lăsați să fiarbă câteva minute, cât se leagă un sos ca pentru dulceață. Dați deoparte să se răcească.
- Între timp, amestecați brânza ricotta cu smântâna, zahărul pudră și cel vanilat.
- Puneți în cupe/pahare câte 1-2 linguri de cremă de brânză și tot atâtea din sosul de căpșuni. Alternați straturile, cum vă place. Dar nu mâncați desertul imediat ce este gata, păstrați-l la frigider măcar 10 minute!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete