
Sursă importantă de proteine şi vitamine (A și B-uri), dorada este unul dintre peștii preferați de cei mai mulți dintre noi. Am ales să-l pregătim simplu, dar rezultatul final a fost unul surprinzător de bun. Cum am făcut rețeta de doradă cu cartofi la cuptor și sos de lămâie vedeți mai jos.

Doradă cu cartofi la cuptor și sos de lămâie
Porții
2
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
1 doradă
2 cartofi
Câteva roșii cherry (opțional)
Ulei de măsline
Rozmarin
Lămâie
Sare
Piper
- Pentru sosul de lămâie
Zeama și coaja de la o lămâie
3 caței de usturoi pisați
70 g unt
200 ml smântână de gătit
Mărar tocat fin
Sare
Piper
Cum să faceți
- Cartofii se taie cu mandolina și se așază în tava unsă cu puțin ulei. Presărați sare, piper și rozmarin după gust și turnați deasupra și foarte puțin ulei. Dacă aveți, puneți și câteva roșioare.
- Puneți dorada deasupra, sare, piper, rozmarin, 1-2 felii de lămâie în burta peștelui, puțin ulei și dați la cuptor, la 190 de grade, 30-40 de minute.
- Pentru sosul de lămâie: Topiți untul și adăugați usturoiul, coaja și zeama de lămâie, sare și piper după gust. Lăsați să dea un clocot și puneți smântâna de gătit.
- Lăsați să fiarbă câteva minute, până capătă consistența cremoasă de sos. Luați de pe foc și adăugați puțin mărar tocat fin.
- După ce și peștele și cartofii s-au copt, turnați sosul de lămâie deasupra, chiar înainte de a le mânca.
Rețetă video
Sfaturi
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete