Elimină mirosuri și curăță mai ușor

Oricât ne-am dori, nu putem evita totdeauna să tocăm ceapă, usturoi sau ardei iute, să curățăm manual vinetele sau ardeii copți, iar asta lasă urme, pe mâinile noastre și în bucătărie. Câteodată chiar și frigiderul are de suferit. Recomandat ar fi să evitați soluțiile toxice, pentru că inevitabil vor ajunge în contact cu mâinile, cu suprafețele de gătit și le veți inspira sau vă pot agresa ochii.

Iată câteva trucuri ecologice:

  • Mirosul de pe mâini poate fi scos cu sare sau sare de lămâie, care remediază și eventualele probleme de culoare
  • Înainte de a toca ardeiul iute, ungeți-vă mâinile cu puțin ulei de măsline, pentru ca degetele să nu absoarbă uleiurile iuți din ardei
  • Pentru a toca ceapa fără lacrimile asociate, tăiați-o în jumătăți și scufundați în apă câteva minute, apoi ștergeți cu un prosop de hârtie
  • Mirosurile de pe tocătorul de lemn și chiar bacteriile se curăță ușor dacă îl curățăm cu o soluție de apă cu oțet; la fel de util împotriva bacteriilor și mirosului este și bicarbonatul de sodiu
  • Măcar o dată pe lună, curățați tocătorul cu sare și lămâie
  • Din când în când, mai ales dacă aveți un tocător profesional, ungeți lemnul cu ulei special (NU vegetal, pentru că va râncezi), pentru a-l împiedica să se usuce și să crape
  • Vasele pentru gătit din inox se curăță în apă fierbinte, iar dacă sunt urme de arsură, se adaugă puțin amoniac sau oțet și se lasă la înmuiat
  • Lingurile și spatulele din lemn sau bambus se curăță ușor cu detergent, dar trebuie uscate repede și nu este recomandat să fie lăsate în apă la înmuiat
  • Pentru a împiedica ustensilele de lemn să absoarbă grăsimea, treceți-le prin jet de apă fierbinte înainte de folosire
  • Cuțitele de bucătărie se spală, de preferat, manual, pentru că riscați să se deterioreze lama în mașina de spălat vase
  • Sitele metalice se curăță repede cu apă rece (apa caldă transformă făina în lipici!)
  • Curățați aparatul de fiert ouă, filtrul de cafea sau cana de fiert apă adăugând puțin oțet în apă, apoi puneți-le în funcțiune și apoi clătiți bine
  • Taninul depus pe ibrice și căni se curăță cu bicarbonat de sodiu
  • Un mic recipient cu bicarbonat de sodiu va absorbi și mirosurile din frigider
  • La curățarea frigiderului, evitați substanțele potențial toxice. Oțetul face minuni și aici.
  • Temperatura frigiderului trebuie setată în funcție de temperatura ambientală, pentru a împiedica bacteriile să se dezvolte în interior
  • Mirosul din bucătărie poate fi eliminat dacă puneți pe foc un vas cu apă și oțet sau folosiți un dispozitiv cu atomizor pentru stropitul florilor, pentru care pregătiți o soluție de apă cu alcool (spirt sau votcă), în care puneți și câteva picături din ulei esențial preferat de cei ai casei (cel de citrice sau lavandă face minuni!)
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal