fbpx

Fasole verde cu carne tocată

Fasolea verde este una dintre legumele pe care le mâncăm cu mare plăcere și într-o salată, și într-o mâncărică simplă sau cu ceva carne. Iar varianta ei congelată este una dintre preferatele noastre, pentru că o avem deja curățată, nu-i asa? I-am pus alături 500 grame de carne tocată, ceapă și usturoi, și un strop de vin și am pregătit foarte simplu o mâncare grozavă de fasole verde. Să ne spuneți dacă și vouă v-a plăcut!

Fasole verde cu carne tocată

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 600 g fasole verde congelată

  • 500 g carne tocată amestec

  • 1 ceapă

  • 3 c ăței de usturoi

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 1 cutie de roșii în suc propriu

  • 50 ml vin alb

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

  • Fulgi de chili

Cum să faceți

  • Călim în uleiul încins ceapa și usturoiul.
  • Punem și carnea tocată și o călim, la foc iute, până se rumenește.
  • Adăugăm vinul, sare și piper după gust și după ce sosul a dat 1-2 clocote, să se elibereze alcoolul, punem și fasolea congelată.
  • Acoperim și lăsăm să se gătească 15 minute. La nevoie, adăugați câte puțină apă.
  • După ce fasolea s-a înmuiat, puneți roșiile din conservă și mai lăsați să fiarbă 10 minute.
  • După ce stingeți focul adăugați verdeața tocată fin și fulgi de chili, dacă vă place gustul iute.

Rețetă video

Tags: