
Arată spectaculos, iar gustul este absolut divin. Iar dacă spanacul nu vă e pe plac, îl puteți înlocui cu roșii uscate în ulei și mozzarella sau ardei copt și brânză feta. Ne grăbim să vă lăsăm rețeta de foitaj cu pui și spanac, poate v-am făcut poftă.

Foitaj cu pui și spanac
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp de marinare
1
hourTimp total
1
hour45
minutesIngrediente
2 jumătăți de piept de pui
400 g aluat foitaj ( o foaie)
4 lingurițe de ulei de măsline
1 linguriță de zeamă de lămâie
200 g spanac proaspăt
100 g brânză (telemea, ricotta sau brânză care se topește)
4 fire de ceapă verde (sau o ceapă uscată potrivită)
1 ou, bătut
1 lingură de parmezan ras
1/2 linguriță de oregano (sau 2 fire de oregano proaspăt)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Între două folii alimentare, puneți fiecare bucată de carne și băteți-o ca pentru șnițel, dar fără s-o rupeți. La final, pune-le într-un castron și turnați deasupra amestecul din două lingurițe de ulei, zeamă de lămâie, sare și piper proaspăt râșnit. Lăsați-le la marinat o oră.
- Între timp, căliți ceapa tăiată fin în uleiul rămas. Adăugați apoi spanacul și când și-a micșorat volumul, dați deoparte, să se răcorească ușor.
- Mărunțiți brânza sau dați-o pe răzătoare, dacă folosiți o brânză care se topește, și puneți-o peste spanac. Adăugați oregano, sare și piper. Puneți umplutura pe fiecare felie de carne și rulați.
- Încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius. Întindeți aluatul rece pe masa de lucru și tăiați-l în două. Puneți deasupra câte un rulou de piept de pui și rulați, sigililând bine capetele aluatului. Dați la congelator 10 minute.
- Ungeți cu ou bătut, presărați parmezanul deasupra și așezați rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie. Coaceți 30 de minute, până devin aurii și crocante.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete