fbpx

Foitaj cu pui și spanac

foitaj cu pui și spanac

Arată spectaculos, iar gustul este absolut divin. Iar dacă spanacul nu vă e pe plac, îl puteți înlocui cu roșii uscate în ulei și mozzarella sau ardei copt și brânză feta. Ne grăbim să vă lăsăm rețeta de foitaj cu pui și spanac, poate v-am făcut poftă.

foitaj cu pui și spanac

Foitaj cu pui și spanac

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cină, cu carneDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp de marinare

1

hour 
Timp total

1

hour 

45

minutes

Ingrediente

  • 2 jumătăți de piept de pui

  • 400 g aluat foitaj ( o foaie)

  • 4 lingurițe de ulei de măsline

  • 1 linguriță de zeamă de lămâie

  • 200 g spanac proaspăt

  • 100 g brânză (telemea, ricotta sau brânză care se topește)

  • 4 fire de ceapă verde (sau o ceapă uscată potrivită)

  • 1 ou, bătut

  • 1 lingură de parmezan ras

  • 1/2 linguriță de oregano (sau 2 fire de oregano proaspăt)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Între două folii alimentare, puneți fiecare bucată de carne și băteți-o ca pentru șnițel, dar fără s-o rupeți. La final, pune-le într-un castron și turnați deasupra amestecul din două lingurițe de ulei, zeamă de lămâie, sare și piper proaspăt râșnit. Lăsați-le la marinat o oră.
  • Între timp, căliți ceapa tăiată fin în uleiul rămas. Adăugați apoi spanacul și când și-a micșorat volumul, dați deoparte, să se răcorească ușor.
  • Mărunțiți brânza sau dați-o pe răzătoare, dacă folosiți o brânză care se topește, și puneți-o peste spanac. Adăugați oregano, sare și piper. Puneți umplutura pe fiecare felie de carne și rulați.
  • Încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius. Întindeți aluatul rece pe masa de lucru și tăiați-l în două. Puneți deasupra câte un rulou de piept de pui și rulați, sigililând bine capetele aluatului. Dați la congelator 10 minute.
  • Ungeți cu ou bătut, presărați parmezanul deasupra și așezați rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie. Coaceți 30 de minute, până devin aurii și crocante.
Tags: