Mulți dintre noi asociem rețeta de frigănele cu desertul rapid pe care mama ni-l pregătea în copilărie. Și pe care acum îl pregătim, la rândul nostru, celor dragi.
Frigănele
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
12 felii de pâine (veche de 2-3 zile)
500 ml lapte 3,5% grăsime
3 ouă mari
100 g unt
50 ml ulei de floarea-soarelui
Sare
Cum să faceți
- Pregătește două castroane potrivite ca mărime. Separat, într-o tigaie, topește untul împreună cu uleiul.
- Într-un castron bate ouăle cu un praf de sare, în celălalt toarnă laptele rece.
- Înmoaie câte două felii de pâine în lapte, astfel încât lichidul să le cuprindă cât mai în profunzime.
- Trece-le apoi prin ouăle bătute și pune-le în tigaie, să se prăjească.
- Întoarce-le după 1-2 minute, doar după ce s-au rumenit frumos pe o parte.
- Scoate frigănelele cu o spatulă și pune-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
- În funcție de preferințe, poți servi friganele pudrate cu zahăr sau cu scorțișoară.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete