fbpx

Frigănele

friganele

Mulți dintre noi asociem rețeta de frigănele cu desertul rapid pe care mama ni-l pregătea în copilărie. Și pe care acum îl pregătim, la rândul nostru, celor dragi.

friganele

Frigănele

5 din 1 vote
Fel: desert, gustări / aperitive, ușor și repedeDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 12 felii de pâine (veche de 2-3 zile)

  • 500 ml lapte 3,5% grăsime

  • 3 ouă mari

  • 100 g unt

  • 50 ml ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • Pregătește două castroane potrivite ca mărime. Separat, într-o tigaie, topește untul împreună cu uleiul.
  • Într-un castron bate ouăle cu un praf de sare, în celălalt toarnă laptele rece.
  • Înmoaie câte două felii de pâine în lapte, astfel încât lichidul să le cuprindă cât mai în profunzime.
  • Trece-le apoi prin ouăle bătute și pune-le în tigaie, să se prăjească.
  • Întoarce-le după 1-2 minute, doar după ce s-au rumenit frumos pe o parte.
  • Scoate frigănelele cu o spatulă și pune-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • În funcție de preferințe, poți servi friganele pudrate cu zahăr sau cu scorțișoară.
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal