fbpx

Frigărui cu chifteluțe de pui și legume

frigărui cu chifteluțe de pui și legume

Deși poate părea laborioasă, rețeta de frigărui cu chifteluțe de pui și legume este foarte simplă și ușor de pregătit. Aveți de tăiat câteva legume, de amestecat ingredientele pentru chifteluțe și de pregătit un sos. În total, nu veți sta în bucătărie mai mult de 40 de minute!

frigărui cu chifteluțe de pui și legume

Frigărui cu chifteluțe de pui și legume

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

12

frigărui
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 ardei gras verde

  • 1 ardei gras galben

  • 1 ceapă roșie

  • 10 ciuperci

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Pentru chifteluțe
  • 500 g carne tocată de pui

  • 1 ou

  • 1 legătură de mărar

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 3 felii de pâine

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sosul dulce-acrișor
  • 100 g gem (de prune, caise, mere)

  • 3 linguri de ketchup

  • 2 linguri de sos de soia

  • 2 linguri de oțet de struguri

  • 1/4 linguriță de pudră de usturoi

  • 1 lingură de amidon

Cum să faceți

  • Puneți bețele de frigărui într-un castron și turnați deasupra apă rece. Lăsați vasul deoparte. Înmuiați feliile de pâine în apă (sau lapte, dacă-l preferați).
  • Într-un castron,amestecați toate ingredientele pentru chifteluțe. Dați la rece până pregătiți legumele și sosul. Apoi, cu palmele umede, formați 24 de biluțe.
  • Tăiați legumele în bucăți potrivite, să fie cât mai apropiate de dimensiunea chifteluțelor. În acest fel, se vor coace uniform.
  • Pentru sosul dulce-acrișor, amestecați gemul preferat cu sosurile, oțetul și pudra de usturoi, amidonul dizolvat în 2 linguri de apă. Puneți pe foc, doar cât să dea un clocot, apoi dați-l deoparte.
  • Formați frigăruile, alternând legumele cu chifteluțele. În funcție de dimensiunea bețelor de frigărui folosite, puteți pune câte 2 sau 3 bile de carne.
  • La final, ungeți frigăruile cu sosul pregătit și așezați-le pe grătarul bine încins.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vremea rea vă dă planurile peste cap, le puteți coace și în cuptor, la 200 de grade, aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte. Sau pe grătarul de acasă, bine uns în prealabil cu ulei.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal