Deși poate părea laborioasă, rețeta de frigărui cu chifteluțe de pui și legume este foarte simplă și ușor de pregătit. Aveți de tăiat câteva legume, de amestecat ingredientele pentru chifteluțe și de pregătit un sos. În total, nu veți sta în bucătărie mai mult de 40 de minute!
Frigărui cu chifteluțe de pui și legume
Porții
12
frigăruiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
1 ceapă roșie
10 ciuperci
Ulei de floarea-soarelui
- Pentru chifteluțe
500 g carne tocată de pui
1 ou
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
3 felii de pâine
Sare
Piper
- Pentru sosul dulce-acrișor
100 g gem (de prune, caise, mere)
3 linguri de ketchup
2 linguri de sos de soia
2 linguri de oțet de struguri
1/4 linguriță de pudră de usturoi
1 lingură de amidon
Cum să faceți
- Puneți bețele de frigărui într-un castron și turnați deasupra apă rece. Lăsați vasul deoparte. Înmuiați feliile de pâine în apă (sau lapte, dacă-l preferați).
- Într-un castron,amestecați toate ingredientele pentru chifteluțe. Dați la rece până pregătiți legumele și sosul. Apoi, cu palmele umede, formați 24 de biluțe.
- Tăiați legumele în bucăți potrivite, să fie cât mai apropiate de dimensiunea chifteluțelor. În acest fel, se vor coace uniform.
- Pentru sosul dulce-acrișor, amestecați gemul preferat cu sosurile, oțetul și pudra de usturoi, amidonul dizolvat în 2 linguri de apă. Puneți pe foc, doar cât să dea un clocot, apoi dați-l deoparte.
- Formați frigăruile, alternând legumele cu chifteluțele. În funcție de dimensiunea bețelor de frigărui folosite, puteți pune câte 2 sau 3 bile de carne.
- La final, ungeți frigăruile cu sosul pregătit și așezați-le pe grătarul bine încins.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă vremea rea vă dă planurile peste cap, le puteți coace și în cuptor, la 200 de grade, aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte. Sau pe grătarul de acasă, bine uns în prealabil cu ulei.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
zucchini