De frigărui e greu să te plictisești pentru că de fiecare dată poți încerca fie o nouă rețetă de marinadă, fie alte tipuri de carne și de legume folosite. Noi am încercat rețeta de frigărui din carne de porc cu ceapă roșie și ardei gras de diferite culori și ne-a plăcut mult. Sperăm că va fi și pe gustul tău!
Frigărui din carne de porc
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
15
minutesTimp marinare
8
oreTimp odihnă
1
orăTimp total
35
minutesIngrediente
900 g carne de porc
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
1 ceapă roșie
Sare
Ulei (pentru uns grătarul)
- Pentru marinadă
4 linguri de ulei de măsline
1 lingură de sos de soia (opțional)
1 lingură de sos teriyaki
1 lingură de oțet de mere cu miere
1 lingură rasă de boia afumată
1/2 linguriță rasă de chimen pudră
1 ceapă roșie, tăiată mărunt
2 lingurițe de usturoi ras
1/4 linguriță de piper
Cum să faceți
- Amestecă toate ingredientele pentru marinadă sau poți alege o altă rețetă de aici. Adaugă carnea de porc tăiată cuburi potrivit de mari, amestecă și lasă să se marineze câteva ore. De preferat ar fi să le lași la marinat de seara până dimineața, în frigider, întorcându-le de câteva ori.
- A doua zi, scoate carnea din frigider și las-o să ajungă la temperatura camerei, aproximativ o oră. Cu 30 de minute înainte de trecerea timpul, pune bețele pentru frigărui într-o oală cu apă rece (să nu se ardă pe grătar).
- Taie legumele proaspete în bucăți potrivite, apropiate ca dimensiune de cea a cuburilor de carne.
- Pregătește frigăruile: înfige alternativ, pe fiecare băț, cuburi de carne, ardei gras și ceapă roșie. La final, presară un praf de sare peste frigărui. Nimic complicat, așa-i?
- Încinge grătarul, unge-l cu un strat fin de ulei și rumenește frigăruile pe fiecare parte, aproximativ 10-15 minute. În timpul frigerii, unge carnea și legumele cu marinada folosită.
- Iar dacă te gândești că grătarul ar putea face prea mult fum în bucătărie, pune frigăruile într-o tavă cu grilaj, în cuptorul bine încins.
Sfaturi
- Dacă nu folosești sos de soia pentru marinadă, înlocuiește-l cu o linguriță rasă de sare și adaugă carnea doar după ce granulele s-au topit.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete