
O friptură bună și fragedă are nevoie de foc mic și timp îndelungat de coacere, așa că e bine s-o puneți la cuptor încă de dimineață. N-o grăbiți, altfel carnea va rămâne tare. ”Alintați” carnea cu ceva plante aromatice și dați-i timp să se transforme în cea mai gustoasă friptură. Vedeți mai jos cât de simplu am pregătit rețeta de friptură de spată de capră cu legume.

Friptură de spată de capră cu legume
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
5
hoursTimp total
5
hours15
minutesIngrediente
1 bucată 1 de spată de capră cu os (aproximativ 1,200 kg)
2 2 morcovi mari
2 2 cepe albe mari
6 6 caței de usturoi
5 5 cartofi
1 1 lamâie
Rozmarin uscat
Oregano uscat (sau cimbru)
Fulgi de chili
Pudră de chimion
500 ml 500 bere blondă
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Curățați bucata de spată de pielițe. Tăiați legumele în bucăți mari.
- Puneți legumele într-o tavă, stropiți cu ulei de floarea-soarelui și așezați deasupra lor carnea.
- Crestați carnea din loc în loc și introduceți câte un cățel de usturoi.
- Presărați sare și piper, rozmarin, oregano și puțin praf de chimion și chili.
- Turnați 500 ml de bere în tavă, acoperiți cu hârtie de copt și apoi două folii de aluminiu, astfel încât să ”sigilați” cât mai bine tava.
- Dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 5 ore, având grijă să întoarceți carnea din când în când. După prima oră, scoateți tava și adăugați zeama de la o lămâie mare (pentru aromă și gust). Acoperiți și dați la cuptor.
- După ce carnea s-a înmuiat, 3 ore în cazul nostru, adăugați cartofii tăiați în sferturi. Puneți ceva sare și piper deasupra lor și mai dați la cuptor încă o oră.
Rețetă video
Tags: capră
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete