fbpx

Friptură de spată de capră cu legume

friptură de spată de capră cu legume

O friptură bună și fragedă are nevoie de foc mic și timp îndelungat de coacere, așa că e bine s-o puneți la cuptor încă de dimineață. N-o grăbiți, altfel carnea va rămâne tare. ”Alintați” carnea cu ceva plante aromatice și dați-i timp să se transforme în cea mai gustoasă friptură. Vedeți mai jos cât de simplu am pregătit rețeta de friptură de spată de capră cu legume și care sunt recomandările medicului nutriționist pentru a găti mai sănătos și cu mai puține calorii.

friptură de spată de capră cu legume

Friptură de spată de capră cu legume

5.0 from 2 votes
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

5

hours 
Timp total

5

hours 

15

minutes

Ingrediente

  • 1 bucată de spată de capră cu os (aproximativ 1,200 kg)

  • 2 morcovi mari

  • 2 cepe albe mari

  • 6 caței de usturoi

  • 5 cartofi

  • 1 lamâie

  • Rozmarin uscat

  • Oregano uscat (sau cimbru)

  • Fulgi de chili

  • Pudră de chimion

  • 500 ml bere blondă

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Curățați bucata de spată de pielițe. Tăiați legumele în bucăți mari.
  • Puneți legumele într-o tavă, stropiți cu ulei de floarea-soarelui și așezați deasupra lor carnea.
  • Crestați carnea din loc în loc și introduceți câte un cățel de usturoi.
  • Presărați sare și piper, rozmarin, oregano și puțin praf de chimion și chili.
  • Turnați 500 ml de bere în tavă, acoperiți cu hârtie de copt și apoi două folii de aluminiu, astfel încât să ”sigilați” cât mai bine tava.
  • Dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 5 ore, având grijă să întoarceți carnea din când în când. După prima oră, scoateți tava și adăugați zeama de la o lămâie mare (pentru aromă și gust). Acoperiți și dați la cuptor.
  • După ce carnea s-a înmuiat, 3 ore în cazul nostru, adăugați cartofii tăiați în sferturi. Puneți ceva sare și piper deasupra lor și mai dați la cuptor încă o oră.

Rețetă video

Ce zice doctorul în nutriție Laura ene

  • Folosiți un spray de ulei pentru a pulveriza peste carne o cantitate cât mai mică de ulei, pentru o crustă delicioasă, fără calorii în exces. Nu uitați să asociați întotdeauna carnea cu cartofii cu o salată generoasă de frunze verzi, pentru reducerea absorbției grăsimilor din carne, scăderea indicelui glicemic al cartofului și nu în ultimul rând pentru fibre, vitamine și minerale.
Tags: