fbpx

Friptură la cuptor cu sos de vin

friptură la cuptor cu sos de vin

Fiecare dintre noi are o friptură preferată. Este o întreagă discuție despre carne, unii preferă cotletul, alții pulpa sau ceafa, dar și gătirea ei diferă – înăbușită, cu sos de roșii ori doar cu ulei și mirodenii. Preferata noastră este friptura la cuptor cu sos de vin și…. semințe de chimen. Musai s-o încercați, iar când îi veți afla gustul o să înțelegeți de ce spunem că este friptura perfectă!

friptură la cuptor cu sos de vin

Friptură la cuptor cu sos de vin

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

1

hour 

20

minutes
Timp total

1

hour 

30

minutes

Ingrediente

  • 1,3 kg ceafă de porc

  • 250 ml vin alb

  • 250 ml apă

  • Usturoi verde

  • Rozmarin

  • Chimen

  • Boia dulce

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Crestați carnea din loc în loc și înfigeți câte o bucată de usturoi verde (și partea albă, și partea verde, sunt la fel de aromate).Presărați mirodeniile.
  • Întoarceți carnea și pe partea cealaltă, o împănați cu usturoi și presărați mirodeniile. Nu vă zgârciți cu semințele de chimen, îi vor da o aromă aparte.
  • Stropiți carnea cu puțin ulei, turnați vinul și apa. Acoperiți cu folie sau capac și coaceți la foc mare, 220 de grade, pentru 20 de minute, apoi, la 200 de grade pentru 60 de minute. Mai stropiți din când în când cu sosul din tavă.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal