fbpx

Fursecuri cu gem de căpșuni

fursecuri cu gem de căpșuni

Nu v-am pus gând rău, dar trebuie să încercați aceste fursecuri cu gem de căpșuni. Și dacă nu e acesta preferatul, îl puteți înlocui cu unul de caise sau de piersici. Sau de portocale, o nebunie!

fursecuri cu gem de căpșuni

Fursecuri cu gem de căpșuni

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

30

fursecuri
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp răcire

10

minute
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g făină

  • 225 g unt rece, tăiat cubulețe

  • 140 g zahăr tos

  • 1/2 linguriță de esență de vanilie/migdale

  • Gem de căpșuni

  • Sare

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 180° C. Într-un bol, cerneți făina cu sarea.
  • Într-un alt vas, amestecați untul cu zahărul. Dacă folosiți mixerul, nu va dura mai mult de 1-2 minute.
  • Adăugați esența și amestecul de făină, treptat. La început, amestecul o să vi se pară uscat și afărâmicios, dar se va lega treptat.
  • Cu palmele, formați biluțe din compoziție și așezați-le pe tava tapetată cu hârtie de copt, neunsă.
  • Cu degetul mare, apăsați pe mijlocul fiecărei bine de aluat, formând un ”crater”. Umpleți-l cu gem de căpșuni (sau orice alt gem preferați).
  • Dați la frigider 20 de minute sau la congelator 10 minute și apoi coaceți 15-18 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia.
  • După ce le scoateți din cuptor, lăsați-le 5 minute pe tavă, apoi le puneți pe un grătar, pentru a se răci.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal