
Nu v-am pus gând rău, dar trebuie să încercați aceste fursecuri cu gem de căpșuni. Și dacă nu e acesta preferatul, îl puteți înlocui cu unul de caise sau de piersici. Sau de portocale, o nebunie!

Fursecuri cu gem de căpșuni
Porții
30
fursecuriTimp preparare
20
minutesTimp gătire
10
minutesTimp răcire
10
minuteTimp total
30
minutesIngrediente
300 g făină
225 g unt rece, tăiat cubulețe
140 g zahăr tos
1/2 linguriță de esență de vanilie/migdale
Gem de căpșuni
Sare
Cum să faceți
- Preîncălziți cuptorul la 180° C. Într-un bol, cerneți făina cu sarea.
- Într-un alt vas, amestecați untul cu zahărul. Dacă folosiți mixerul, nu va dura mai mult de 1-2 minute.
- Adăugați esența și amestecul de făină, treptat. La început, amestecul o să vi se pară uscat și afărâmicios, dar se va lega treptat.
- Cu palmele, formați biluțe din compoziție și așezați-le pe tava tapetată cu hârtie de copt, neunsă.
- Cu degetul mare, apăsați pe mijlocul fiecărei bine de aluat, formând un ”crater”. Umpleți-l cu gem de căpșuni (sau orice alt gem preferați).
- Dați la frigider 20 de minute sau la congelator 10 minute și apoi coaceți 15-18 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia.
- După ce le scoateți din cuptor, lăsați-le 5 minute pe tavă, apoi le puneți pe un grătar, pentru a se răci.
Tags: căpșuni
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete