fbpx

Galette cu căpșuni

Galette este o plăcintă (tartă) rustică. Aluatul, foarte ușor de pregătit, este un amestec de făină și unt, câteva linguri de apă foarte rece sau iaurt ori smântână, ce aveți în frigider. Umpluturile sunt diverse, de la fructe proaspete la amestecuri de brânzeturi cu sau fără legume (dovlecei, roșii). Vă lăsăm mai jos rețeta pentru galette cu căpșuni, s-o încercați negreșit.

Galette cu căpșuni

5 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
timp de răcire

30

minute
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 400 g 400 căpșuni

  • 170 g 170 făină + extra pentru masa de lucru

  • 115 g 115 unt rece, tăiat cubulețe

  • 60 g 60 iaurt rece (sau smântână) + 1 linguriță pentru uns

  • Sare

Cum să faceți

  • Puneți în robot făina, un praf de sare, untul și iaurtul și mixați câteva secunde, doar cât să se lege aluatul. Îl răsturnați pe o folie alimentară, îl adunați cu palmele și apoi îl înfoliați și îl dați la rece 30 de minute sau în congelator, 15 minute.
  • Între timp, tăiați fructele în bucăți potrivite (mai mari sau mai mici), în funcție de preferință.
  • Scoateți aluatul pe masa pudrată cu făină și îl întindeți într-o foaie nu foarte subțire, apoi îl puneți pe tava de copt tapetată cu hârtie.
  • Puneți fructele pe centrul foii de aluat și ridicați marginile, pe care le ungeți la final cu iaurt sau smântână. Coaceți 25-35 de minute la 200 de grade sau până ce aluatul devine auriu. Lăsați să se răcorească 10-15 minute și apoi o feliați. Noi preferăm s-o mâncăm cât e caldă, cu o cupă de înghețată de vanilie alături.