fbpx

Gogoși rapide cu ricotta

gogoși rapide cu ricotta

Ricotta este un sortiment de brânză proaspătă, cremoasă, ce se produce în Italia. Dacă nu ați încercat-o până acum, am putea spune că se aseamănă, întrucâtva, cu urda noastră. Noi am folosit-o pentru aceste gogoși rapide, pe care le puteți face foarte ușor. Pentru a vă convinge, vedeți și rețeta video de mai jos.

gogoși rapide cu ricotta

Gogoși rapide cu ricotta

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

12

bucăți
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 250 g brânză ricotta (sau brânză de vaci ori urdă)

  • 120 g făină

  • 1 ou

  • 1/2 pliculeÈ› de praf de copt

  • 2 linguri de zahăr

  • 1 linguriță de rom/coniac (opÈ›ional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Zahăr pudră

  • Coajă de portocală (opÈ›ional)

  • Sare

Cum să faceți

  • ÃŽntr-un castron, puneÈ›i brânza,un praf de sare, coajă de portocală, zahărul È™i oul È™i omogenizaÈ›i. AdăugaÈ›i alcoolul. Dacă nu vreÈ›i să-l folosiÈ›i, îl puteÈ›i înlocui cu extract de vanilie sau cu un pliculeÈ› de zahăr vanilat.
  • PuneÈ›i praful de copt È™i amestecaÈ›i. Apoi, turnaÈ›i 100 g din cantitatea de făină È™i încorporaÈ›i-o în compoziÈ›ie. Aluatul trebuie să fie bine legat, dar nu foarte moale. ÃŽn funcÈ›ie de făina folosită, dar È™i de cât de umedă a fost brânza folosită, e posibil să mai adăugaÈ›i È™i restul de făină.
  • După ce aluatul este gata, lăsaÈ›i-l deoparte câteva minute, doar cât să se încingă uleiul. Pentru a verifica dacă uleiul s-a încins suficient, băgaÈ›i un vârf de scobitoare în el. Dacă în jurul scobitorii se formează mici bule, e semn bun: puteÈ›i pune gogoÈ™ile la prăjit.
  • LuaÈ›i cu linguriÈ›a din compoziÈ›ie È™i puneÈ›i-o în uleiul fierbinte. PrăjiÈ›i gogoÈ™ile la foc potrivit. Nu le întoarceÈ›i mai repede de 3-4 minute, pentru a nu avea surprize la final, să rămână crude la interior.
  • Le scoateÈ›i pe un È™ervet de hârtie È™i apoi le pudraÈ›i cu zahăr.

Rețetă video

Tags: