
Ricotta este un sortiment de brânză proaspătă, cremoasă, ce se produce în Italia. Dacă nu ați încercat-o până acum, am putea spune că se aseamănă, întrucâtva, cu urda noastră. Noi am folosit-o pentru aceste gogoși rapide, pe care le puteți face foarte ușor. Pentru a vă convinge, vedeți și rețeta video de mai jos.

Gogoși rapide cu ricotta
Porții
12
bucățiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
250 g brânză ricotta (sau brânză de vaci ori urdă)
120 g făină
1 ou
1/2 pliculeÈ› de praf de copt
2 linguri de zahăr
1 linguriță de rom/coniac (opțional)
Ulei de floarea-soarelui
Zahăr pudră
Coajă de portocală (opțional)
Sare
Cum să faceți
- Într-un castron, puneți brânza,un praf de sare, coajă de portocală, zahărul și oul și omogenizați. Adăugați alcoolul. Dacă nu vreți să-l folosiți, îl puteți înlocui cu extract de vanilie sau cu un pliculeț de zahăr vanilat.
- Puneți praful de copt și amestecați. Apoi, turnați 100 g din cantitatea de făină și încorporați-o în compoziție. Aluatul trebuie să fie bine legat, dar nu foarte moale. În funcție de făina folosită, dar și de cât de umedă a fost brânza folosită, e posibil să mai adăugați și restul de făină.
- După ce aluatul este gata, lăsați-l deoparte câteva minute, doar cât să se încingă uleiul. Pentru a verifica dacă uleiul s-a încins suficient, băgați un vârf de scobitoare în el. Dacă în jurul scobitorii se formează mici bule, e semn bun: puteți pune gogoșile la prăjit.
- Luați cu lingurița din compoziție și puneți-o în uleiul fierbinte. Prăjiți gogoșile la foc potrivit. Nu le întoarceți mai repede de 3-4 minute, pentru a nu avea surprize la final, să rămână crude la interior.
- Le scoateți pe un șervet de hârtie și apoi le pudrați cu zahăr.
Rețetă video
Tags: ricotta
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete