fbpx

Gogoși rapide cu ricotta

gogoși rapide cu ricotta

Ricotta este un sortiment de brânză proaspătă, cremoasă, ce se produce în Italia. Dacă nu ați încercat-o până acum, am putea spune că se aseamănă, întrucâtva, cu urda noastră. Noi am folosit-o pentru aceste gogoși rapide, pe care le puteți face foarte ușor. Pentru a vă convinge, vedeți și rețeta video de mai jos.

gogoși rapide cu ricotta

Gogoși rapide cu ricotta

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

12

bucăți
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 250 g brânză ricotta (sau brânză de vaci ori urdă)

  • 120 g făină

  • 1 ou

  • 1/2 pliculeț de praf de copt

  • 2 linguri de zahăr

  • 1 linguriță de rom/coniac (opțional)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Zahăr pudră

  • Coajă de portocală (opțional)

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un castron, puneți brânza,un praf de sare, coajă de portocală, zahărul și oul și omogenizați. Adăugați alcoolul. Dacă nu vreți să-l folosiți, îl puteți înlocui cu extract de vanilie sau cu un pliculeț de zahăr vanilat.
  • Puneți praful de copt și amestecați. Apoi, turnați 100 g din cantitatea de făină și încorporați-o în compoziție. Aluatul trebuie să fie bine legat, dar nu foarte moale. În funcție de făina folosită, dar și de cât de umedă a fost brânza folosită, e posibil să mai adăugați și restul de făină.
  • După ce aluatul este gata, lăsați-l deoparte câteva minute, doar cât să se încingă uleiul. Pentru a verifica dacă uleiul s-a încins suficient, băgați un vârf de scobitoare în el. Dacă în jurul scobitorii se formează mici bule, e semn bun: puteți pune gogoșile la prăjit.
  • Luați cu lingurița din compoziție și puneți-o în uleiul fierbinte. Prăjiți gogoșile la foc potrivit. Nu le întoarceți mai repede de 3-4 minute, pentru a nu avea surprize la final, să rămână crude la interior.
  • Le scoateți pe un șervet de hârtie și apoi le pudrați cu zahăr.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal