Simple, cu umplutură de gem sau de ciocolată, gogoșile pufoase sunt acel desert la care poftim deseori, mai ales când le gătesc vecinii! Încearcă rețeta noastră de gogoși simple și nu ai cum să dai greș!
Gogoși simple
Porții
4
porțiiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
20
minutesTimp dospire 1
60
minuteTimp dospire 2
30
minuteTimp total
45
minutesIngrediente
320 g făină
150 ml lapte, 3,5% grăsime
50 g unt, 82% grăsime
15 g drojdie proaspătă
2 galbenușuri
50 g zahăr tos
1 linguriță de extract de vanilie
Ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
Zahăr pudră
Sare
Cum să faceți
- Încălzește laptele cu zahărul, toarnă un sfert din cantitate într-un castronel în care ai sfărâmat drojdia proaspătă și amestecă cu un tel. În laptele rămas adaugă untul și mai lasă pe foc 2-3 minute, dar fără să dea amestecul în clocot.
- Cerne făina într-un vas, fă o adâncitură în mijlocul ei și adaugă gălbenușurile, laptele cu drojdie, vanilia și un praf de sare.
- Amestecă și mută aluatul pe masa de lucru pudrată cu făină. Frământă câteva minute, până când aluatul devine elastic și capătă o textură fină.
- Pune-l la crescut într-un vas pudrat cu făină, acoperă cu o folie și ține la cald pentru o oră, până își dublează volumul.
- Răstoarnă aluatul pe masa de lucru înfăinată și frământă-l ușor două minute, apoi întinde-l sub formă de foaie, nu mai groasă de 2 cm.
- Decupează formele de gogoși cu ajutorul unui pahar și așază-le pe tava tapetată cu hârtie, lăsând spațiu între ele. Lasă să crească 30 de minute.
- Încinge uleiul într-o cratiță adâncă și prăjește gogoșile până devin aurii pe ambele fețe.
- Scoate-le cu o paletă și pune-le pe o tavă tapetată cu șervete de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime și tăvălește gogoșile prin zahărul pudră cernut.
Tags: gogoși
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete