fbpx

Gogoși simple

gogoși simple

Simple, cu umplutură de gem sau de ciocolată, gogoșile pufoase sunt acel desert la care poftim deseori, mai ales când le gătesc vecinii!  Încearcă rețeta noastră de gogoși simple și nu ai cum să dai greș!

gogoși simple

Gogoși simple

5 din 1 vote
Fel: desertDificultate mediu
Porții

4


porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp dospire 1

60

minute
Timp dospire 2

30

minute
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 320 g făină

  • 150 ml lapte, 3,5% grăsime

  • 50 g unt, 82% grăsime

  • 15 g drojdie proaspătă

  • 2 galbenușuri

  • 50 g zahăr tos

  • 1 linguriță de extract de vanilie

  • Ulei de floarea-soarelui pentru prăjit

  • Zahăr pudră


  • Sare

Cum să faceți

  • Încălzește laptele cu zahărul, toarnă un sfert din cantitate într-un castronel în care ai sfărâmat drojdia proaspătă și amestecă cu un tel. În laptele rămas adaugă untul și mai lasă pe foc 2-3 minute, dar fără să dea amestecul în clocot.
  • Cerne făina într-un vas, fă o adâncitură în mijlocul ei și adaugă gălbenușurile, laptele cu drojdie, vanilia și un praf de sare.
  • Amestecă și mută aluatul pe masa de lucru pudrată cu făină. Frământă câteva minute, până când aluatul devine elastic și capătă o textură fină.
  • Pune-l la crescut într-un vas pudrat cu făină, acoperă cu o folie și ține la cald pentru o oră, până își dublează volumul.
  • Răstoarnă aluatul pe masa de lucru înfăinată și frământă-l ușor două minute, apoi întinde-l sub formă de foaie, nu mai groasă de 2 cm.
  • Decupează formele de gogoși cu ajutorul unui pahar și așază-le pe tava tapetată cu hârtie, lăsând spațiu între ele. Lasă să crească 30 de minute.
  • Încinge uleiul într-o cratiță adâncă și prăjește gogoșile până devin aurii pe ambele fețe.
  • Scoate-le cu o paletă și pune-le pe o tavă tapetată cu șervete de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime și tăvălește gogoșile prin zahărul pudră cernut.
Tags: