fbpx

Griș cu lapte

Griș cu lapte

Rețeta de griș cu lapte ne duce mereu cu gândul la anii copilăriei şi ne trezește amintiri dragi. Este desertul acela simplu, dar care devine răsfăț încă de la prima lingură. Și pentru că îl vom savura cu dulceața preferată (de căpșuni, cireșe, vișine, fructe de pădure ori de mure), nu i-am adăugat zahăr în compoziție și n-am făcut rău deloc. Poftă bună și vouă vă dorim!

Griș cu lapte

Griș cu lapte

5 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp gătire

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 100 g griș

  • 1 l lapte

  • 50 g unt, la temperatura camerei

  • Extract de vanilie

  • Coajă de portocală/lămâie

Cum să faceți

  • Puneți laptele la fiert într-o oală bine clătită cu apă (să nu se lipească).
  • Adăugați și coaja de lămâie bio.
  • Când laptele stă să fiarbă, turnați grișul în ploaie, amestecând foarte bine cu telul.
  • În 10-15 minute grișul cu lapte va fi gata. În tot acest timp, amestecați încontinuu, să nu se lipească.
  • Luați de pe foc, scoateți coaja de lămâie, adăugați untul și extractul de vanilie. Amestecați și turnați în castronele/cupe. Deasupra puneți dulceața preferată.

Rețetă video

Sfaturi

  • Pentru că aveam uitate în congelator câteva mure (cam 400 g), le-am pus la fiert cu 2-3 linguri de zahăr și un un pic de aromă de vanilie. Le-am ținut pe foc 10 minute din clipa în care au început fructele să fiarbă și le-am lăsat apoi să se răcească.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal