fbpx

Gulaș de porc

gulaș de porc

Treaba cu rețeta de gulaș de porc nu e câtuși de puțin complicată. Noi l-am făcut cu ceva mai mult sos, să-l mâncăm cu lingura, dar știm că alții îl preferă mai scăzut. Cu lingura ori cu furculița, chiar nici nu mai contează cu ce-l mâncăm, important e că acest gulaș de porc e gustos și merită să-l încercați.

gulaș de porc

Gulaș de porc

5.0 from 1 vote
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 500 g carne de porc (pulpă, spată)

  • 100 g slăninuță sau kaizer (opțional)

  • 3 cepe

  • 3 morcovi

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 ardei iute roșu (opțional)

  • 4 cartofi

  • 1 foaie de dafin

  • 2 caței de usturoi

  • 1 lingură cu vârf de boia dulce

  • 2 lingurițe de pastă de ardei (opțional)

  • 1/2 linguriță de semințe de chimen

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-un wok (gulașul se va găti mult mai repede în acest vas) încinge 1-2 linguri de ulei și rumenește slăninuța sau kaizerul tăiat cubulețe. După ce au devenit aurii, adăugați carnea tăiată cubulețe și lăsați-o să se rumenească (și să scadă zeama pe care o lasă).
  • Între timp, tăiați mărunt cepele, usturoiul și ardeii, iar morcovii și cartofii tăiații cuburi potrivit de mici. După ce și carnea s-a rumenit, puneți ceapa și usturoiul și țineți pe foc 2-3 minute, cât să devină translucide, apoi adăugați morcovii, ardeii, pasta de ardei și apă, cât să depășească ingredientele cu vreo 2 degete.
  • Puneți sare și piper, semințele de chimen, boiaua și frunza de dafin. Amestecați și lăsați să fiarbă 15-20 de minute. Când carnea a început să se înmoaie (furculița o pătrunde ușor), puneți și cuburile de cartofi și mai completați cu apă, dacă sosul a scăzut prea mult.
  • Lăsați pe foc încă 15 minute, timp în care și cartofii ar trebui să se fi fiert. Dacă i-ați tăiat în cuburi mari, mai lăsați pe foc încă câteva minute.
  • Potriviți gustul de sare și asta a fost tot. Gulașul de porc e numai bun de pus în farfurii.
Tags: