Treaba cu rețeta de gulaș de porc nu e câtuși de puțin complicată. Noi l-am făcut cu ceva mai mult sos, să-l mâncăm cu lingura, dar știm că alții îl preferă mai scăzut. Cu lingura ori cu furculița, chiar nici nu mai contează cu ce-l mâncăm, important e că acest gulaș de porc e gustos și merită să-l încercați.
Gulaș de porc
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
50
minutesTimp total
1
hourIngrediente
500 g carne de porc (pulpă, spată)
100 g slăninuță sau kaizer (opțional)
3 cepe
3 morcovi
1 ardei gras roșu
1 ardei iute roșu (opțional)
4 cartofi
1 foaie de dafin
2 caței de usturoi
1 lingură cu vârf de boia dulce
2 lingurițe de pastă de ardei (opțional)
1/2 linguriță de semințe de chimen
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Într-un wok (gulașul se va găti mult mai repede în acest vas) încinge 1-2 linguri de ulei și rumenește slăninuța sau kaizerul tăiat cubulețe. După ce au devenit aurii, adăugați carnea tăiată cubulețe și lăsați-o să se rumenească (și să scadă zeama pe care o lasă).
- Între timp, tăiați mărunt cepele, usturoiul și ardeii, iar morcovii și cartofii tăiații cuburi potrivit de mici. După ce și carnea s-a rumenit, puneți ceapa și usturoiul și țineți pe foc 2-3 minute, cât să devină translucide, apoi adăugați morcovii, ardeii, pasta de ardei și apă, cât să depășească ingredientele cu vreo 2 degete.
- Puneți sare și piper, semințele de chimen, boiaua și frunza de dafin. Amestecați și lăsați să fiarbă 15-20 de minute. Când carnea a început să se înmoaie (furculița o pătrunde ușor), puneți și cuburile de cartofi și mai completați cu apă, dacă sosul a scăzut prea mult.
- Lăsați pe foc încă 15 minute, timp în care și cartofii ar trebui să se fi fiert. Dacă i-ați tăiat în cuburi mari, mai lăsați pe foc încă câteva minute.
- Potriviți gustul de sare și asta a fost tot. Gulașul de porc e numai bun de pus în farfurii.
Tags: porc
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete