fbpx

Gyros cu cartofi copți

gyros cu cartofi copți

Cu gândul la tavernele grecești și cu dor de vacanță, am vrut să aducem Mediterana în bucătăria noastră. Așa că am ales să pregătim rețeta de gyros cu cartofi copți. Nu e gata în 30 de minute, dar știți ceva? Merită fiecare minut petrecut în bucătărie!

gyros cu cartofi copți

Gyros cu cartofi copți

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

40

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

1

hour 

10

minutes

Ingrediente

  • 400 g carne de porc

  • 5 cartofi albi

  • 3 linguri de oțet

  • 6 linguri de ulei de măsline

  • 3 caței de usturoi

  • 1 lingură de boia

  • Sare

  • Piper

  • Marinada pentru carne
  • 2 linguri de oțet

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1/2 ceapă roșie tăiată julien

  • 2 caței de usturoi

  • 1 linguriță de miere

  • 1 linguriță de rozmarin uscat

  • 1 linguriță de oregano uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați în fâșii carnea. Noi am avut pulpă de porc, gata feliată, ca pentru șnițele. Dar puteți să o înlocuiți cu ceafă sau chiar cu mușchiuleț. Amestecați toate ingredientele pentru marinadă.
  • Amestecați carnea cu sosul de marinadă și lăsați-l deoparte cât pregătiți cartofii. Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, lăsați carnea în marinadă mai multe ore, chiar de seara până dimineața. Carnea va deveni mai fragedă și aromată în acest fel.
  • Tăiați cartofii în sferturi și puneți-i într-un bol. Puneți deasupra trei căței de usturoi pisați, o parte de boia, sare, trei linguri de ulei de măsline. Amestecați astfel încât sosul să cuprindă bine cartofii și adăugați și restul de boia. Puneți cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade, sau până când au căpătat o crustă rumenă.
  • Într-o tigaie neaderentă, încingeți o lingură din uleiul rămas. Puneți o treime din carnea marinată și țineți-o pe foc potrivit până capătă o culoare rumenă. Când este gata, adăugați în tigaie o lingură de oțet, va intensifica arome.
  • Curățați tigaia cu un șervet, încingeți altă lingură de ulei și prăjiți a doua porție de carne. Tigaia noastră nu a fost atât de încăpătoare, astfel că am prăjit carnea în trei tranșe. Dacă aveți o tigaie mai mare, puteți prăji carnea în două serii.
  • A fost complicat? Cu siguranță nu, poate ceva puțin mai laborios! Dar vă asigurăm că o să vă lingeți pe degete, cum se spune! Nu uitați să adăugați și sos tzatziki! Și dacă aveți și un pahar de vin alb, grecesc, chiar vă veți simți ca la una dintre renumitele lor taverne!

Rețetă video

Tags: