Cine ar putea refuza o porție de înghețată, mai ales când nu aveți de muncit aproape deloc la ea? Scosul sâmburilor e mai laborios, dar suntem siguri că nu o să vă împiedicați de acest ”detaliu”. Cert e că după ce ați trecut de acest pas, pregătirea rețetei de înghețată cu iaurt și cireșe nu va depăși 20 minute. Atât de simplă e rețeta!
Înghețată cu iaurt și cireșe
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
10
minutestimp de răcire
3
oreTimp total
20
minutesIngrediente
500 g cireșe curățate de sâmburi
800 g iaurt tip grecesc (sau iaurt obișnuit, 10% grăsime)
1 cutie mică de smântână pentru frișcă
1 lingură de zahăr
1/2 linguriță de esență de migdale
1/2 linguriță de esență de vanilie
1 lingură de miere
Cum să faceți
- Într-o crăticioară, puneți cireșele și zahărul, amestecați și lăsați să dea fiarbă câteva minute, dar fără să scadă prea mult. Dați deoparte și lăsați să se răcească. Apoi adăugați esențele preferate, noi am optat pentru migdale și vanilie.
- Între timp, scurgeți iaurtul de zer și puneți-l într-un castron împreună cu smântâna și mierea. Amestecați și gustați. Dacă preferați un gust mai dulce, mai adăugați puțină miere.
- Dacă aveți forme de înghețată: Turnați 1-2 linguri de sos de cireșe în fiecare formă și apoi completați cu compoziția de iaurt. Sigilați și dați la congelator.
- Dacă nu aveți forme de înghețată: Turnați compoziția de iaurt într-o tavă mică, cu latura de 20 cm, și deasupra puneți sosul de cireșe. Amestecați ușor cu furculița și dați la congelator. Din 30 în 30 de minute scoateți tava și amestecați, împiedicând astfel formarea cristalelor de gheață.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete