fbpx

Înghețată cu rom și stafide

înghețată cu rom și stafide

Ce combinație de arome și texturi reunește această înghețată cu rom și stafide!!! Desertul nostru înghețat este cremos, fin și are o mulțime de stafide ”îmbătate”. O nebunie, vă asigurăm!

înghețată cu rom și stafide

Înghețată cu rom și stafide

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

650

ml
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
timp de răcire

4

ore
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 80 g stafide aurii

  • 100 ml rom

  • 480 ml smântână pentru frișcă

  • 5 galbenușuri (90 g)

  • 135 g zahăr tos

  • Extract de vanilie (sau esență)

  • Sare

Cum să faceți

  • Curățați stafidele de eventualele codițe și le puneți într-un castronel. Turnați deasupra romul și acoperiți cu o folie. Cu cât stau mai mult la hidratat, cu atât vor fi mai aromate și gustoase. Le puteți pune în alcool chiar și cu o zi înainte de a pregăti înghețata!
  • Încălziți pe foc mic smântâna, fără s-o dați în clocot. Între timp, frecați gălbenușurile cu zahărul până obțineți o cremă fină și s-au topit granulele. Încorporați treptat lichidul fierbinte și puneți vasul cu crema de gălbenușuri la bain-marie. Amestecați mereu, să nu se lipească. Acest pas durează aproximativ 10-12 minute.
  • După ce crema s-a îngroșat (dacă dați cu degetul pe spatula cu care amestecați, urma rămâne bine definită), dați crema deoparte, puneți și vanilia, amestecați și acoperiți cu o folie. Lăsați să se răcească și încorporați stafidele cu tot cu lichidul rămas.
  • Turnați compoziția de înghețată cu rom și stafide într-o caserolă cu capac și dați-o la congelator. Din 30 în 30 de minute, amestecați cu o spatulă. Repetați de 3-4 ori în primele ore. Citiți aici și alte trucuri pentru înghețate… de milioane!

Sfaturi

  • Puteți adăuga în înghețată și câteva nuci trase la tigaie sau rumenite câteva minute în cuptor. Le zdrobiți și le puneți odată cu stafidele.
Tags: