Ce combinație de arome și texturi reunește această înghețată cu rom și stafide!!! Desertul nostru înghețat este cremos, fin și are o mulțime de stafide ”îmbătate”. O nebunie, vă asigurăm!
Înghețată cu rom și stafide
Porții
650
mlTimp preparare
15
minutesTimp gătire
15
minutestimp de răcire
4
oreTimp total
30
minutesIngrediente
80 g stafide aurii
100 ml rom
480 ml smântână pentru frișcă
5 galbenușuri (90 g)
135 g zahăr tos
Extract de vanilie (sau esență)
Sare
Cum să faceți
- Curățați stafidele de eventualele codițe și le puneți într-un castronel. Turnați deasupra romul și acoperiți cu o folie. Cu cât stau mai mult la hidratat, cu atât vor fi mai aromate și gustoase. Le puteți pune în alcool chiar și cu o zi înainte de a pregăti înghețata!
- Încălziți pe foc mic smântâna, fără s-o dați în clocot. Între timp, frecați gălbenușurile cu zahărul până obțineți o cremă fină și s-au topit granulele. Încorporați treptat lichidul fierbinte și puneți vasul cu crema de gălbenușuri la bain-marie. Amestecați mereu, să nu se lipească. Acest pas durează aproximativ 10-12 minute.
- După ce crema s-a îngroșat (dacă dați cu degetul pe spatula cu care amestecați, urma rămâne bine definită), dați crema deoparte, puneți și vanilia, amestecați și acoperiți cu o folie. Lăsați să se răcească și încorporați stafidele cu tot cu lichidul rămas.
- Turnați compoziția de înghețată cu rom și stafide într-o caserolă cu capac și dați-o la congelator. Din 30 în 30 de minute, amestecați cu o spatulă. Repetați de 3-4 ori în primele ore. Citiți aici și alte trucuri pentru înghețate… de milioane!
Sfaturi
- Puteți adăuga în înghețată și câteva nuci trase la tigaie sau rumenite câteva minute în cuptor. Le zdrobiți și le puneți odată cu stafidele.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete