fbpx

Înghețată de căpșuni caramelizate

  • Home
  • desert
  • Înghețată de căpșuni caramelizate
înghețată de căpșuni caramelizate

Unele fructe sunt mai bune, sau și mai bune, atunci când sunt gătite. Este cazul caiselor care sunt o garnitură minunată pentru pulpe de pui la cuptor. Al piersicilor care devin irezistible rumenite pe grătar și al smochinele cu brânză de capră, coapte pentru câteva minute. Dar căpșunile caramelizate cu puțin oțet balsamic știți cum sunt? Vă spunem noi, o ne-bu-nie! Cuvintele sunt de prisos, credeți-ne, vă lăsăm rețeta pentru înghețata de căpșuni caramelizate, musai s-o încercați!

înghețată de căpșuni caramelizate

Înghețată de căpșuni caramelizate

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp racire

4-6

ore
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 400 g capșuni

  • 250 g mascarpone

  • 1 cutie mică de smântână pentru frișcă

  • 2 linguri de zahăr brun

  • 1 lingură de cremă de oțet balsamic (sau oțet balsamic)

  • 1 lingură de extract de vanilie

  • 2 linguri de votcă (opțional)

  • 2 linguri de miere (sau sirop de orez, agave)

  • Sare

Cum să faceți

  • Spalați căpșunile și curățați-le de codițe. Puneți deoparte 6-7 căpșuni, iar pe restul puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă sunt mai mari, tăiați-le în jumătăți sau în sferturi. Adăugați zahărul și crema de oțet balsamic, amestecați și dați la cuptor jumătate de oră. După trecerea timpului, scoateți tava și puneți căpșunile în vasul unui robot de bucătărie (sau blender), cu tot cu sosul caramelizat de pe foaia de copt. Lăsați câteva minute să se răcească.
  • Separat, bateți frișca și încorporați apoi crema mascarpone, vanilia, un praf de sare.
  • Mixați bine căpșunile caramelizate, astfel încât să obține un sos cât mai omogen. Turnați-l apoi peste crema de frișcă și mascarpone și amestecați.
  • Zdrobiți cu furculița căpșunile păstrate și adăugați alcoolul și mierea (de preferat să fie cât mai lichidă, să o încorporați cât mai ușor).
  • Puneți și amestecul de căpșuni proaspete în compoziția de înghețată, amestecați și turnați într-un vas de 1,5 l. Acoperiți cu un capac și dați la congelator.
  • Am amestecat în vasul cu înghețată de căpșuni caramelizate de patru ori, din oră în oră, pentru a fi siguri de consistența cremoasă. Dar alte trucuri pentru a face înghețata mult visată mai puteți citi aici.

Sfaturi

  • Și pentru că ne plac mult căpșunile, am pus câteva într-un mixer, împreună cu niște miere (dar puteți pune și zahăr), și le-am transformat într-un sos aromat și fresh pentru înghețata noastră.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal