Iubitorii de înghețată nu așteaptă zilele toride pentru a se răcori cu acest desert. Înghețata se asortează cu orice anotimp și nu putem să refuzăm o porție… sau două. Nu mai lungim vorba, vă arătăm cum am făcut cea mai cremoasă înghețată de ciocolată cu rom. Și cât de ușor o s-o pregătiți și voi.
Înghețată de ciocolată cu rom
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
10
minutesTimp de congelare
3
oreTimp total
25
minutesIngrediente
6 ouă
200 g zahăr
1 l lapte, 3,5% grăsime
200 g ciocolată
80 g cacao
2 lingurițe de esență de rom
3 linguri de rom (opțional)
Cum să faceți
- Puneți laptele pe foc și lăsați-l să ajungă la temperatura de fierbere. Dați deoparte, puneți ciocolata ruptă în bucăți și amestecați, până ce aceasta s-a topit. Adăugați cacaua cernută și omogenizați.
- Frecați ouăle cu zahărul până compoziția devine foarte fină, semn că s-au topit granulele, și își triplează volumul.
- Cu atenție, turnați treptat laptele cu ciocolată peste crema de ouă și zahăr. Amestecați bine după fiecare porție de lapte adăugată.
- În final, turnați compoziția obținută în vasul în care a fiert laptele și mai puneți pe foc câteva minute, amestecând să nu se lipească. Când a ajuns la temperatura de fierbere, dați deoparte și puneți vasul la răcit.
- După ce compoziția s-a răcorit, adăugați alcoolul și vanilia, turnați-o într-un vas (de preferat cu capac) și dați-l la congelator.
- După o oră, amestecați înghețata cu o furculiță și dați-o din nou la congelator. În 3-4 ore, înghețata de ciocolată cu rom va fi numai bună de mâncat. Cu mare poftă!
Rețetă video
Tags: cacaociocolată
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete