fbpx

Înghețată de ciocolată cu rom

Înghețată de ciocolată cu rom

Iubitorii de înghețată nu așteaptă zilele toride pentru a se răcori cu acest desert. Înghețata se asortează cu orice anotimp și nu putem să refuzăm o porție… sau două. Nu mai lungim vorba, vă arătăm cum am făcut cea mai cremoasă înghețată de ciocolată cu rom. Și cât de ușor o s-o pregătiți și voi.

Înghețată de ciocolată cu rom

Înghețată de ciocolată cu rom

5 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp de congelare

3

ore
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 6 6 ouă

  • 200 g 200 zahăr

  • 1 l 1 lapte, 3,5% grăsime

  • 200 g 200 ciocolată

  • 80 g 80 cacao

  • 2 2 lingurițe de esență de rom

  • 3 3 linguri de rom (opțional)

Cum să faceți

  • Puneți laptele pe foc și lăsați-l să ajungă la temperatura de fierbere. Dați deoparte, puneți ciocolata ruptă în bucăți și amestecați, până ce aceasta s-a topit. Adăugați cacaua cernută și omogenizați.
  • Frecați ouăle cu zahărul până compoziția devine foarte fină, semn că s-au topit granulele, și își triplează volumul.
  • Cu atenție, turnați treptat laptele cu ciocolată peste crema de ouă și zahăr. Amestecați bine după fiecare porție de lapte adăugată.
  • În final, turnați compoziția obținută în vasul în care a fiert laptele și mai puneți pe foc câteva minute, amestecând să nu se lipească. Când a ajuns la temperatura de fierbere, dați deoparte și puneți vasul la răcit.
  • După ce compoziția s-a răcorit, adăugați alcoolul și vanilia, turnați-o într-un vas (de preferat cu capac) și dați-l la congelator.
  • După o oră, amestecați înghețata cu o furculiță și dați-o din nou la congelator. În 3-4 ore, înghețata de ciocolată cu rom va fi numai bună de mâncat. Cu mare poftă!

Rețetă video

Tags: