fbpx

Înghețată de ciocolată cu rom

  • Home
  • desert
  • ÃŽngheÈ›ată de ciocolată cu rom
Înghețată de ciocolată cu rom

Iubitorii de înghețată nu așteaptă zilele toride pentru a se răcori cu acest desert. Înghețata se asortează cu orice anotimp și nu putem să refuzăm o porție… sau două. Nu mai lungim vorba, vă arătăm cum am făcut cea mai cremoasă înghețată de ciocolată cu rom. Și cât de ușor o s-o pregătiți și voi.

Înghețată de ciocolată cu rom

Înghețată de ciocolată cu rom

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp de congelare

3

ore
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 6 ouă

  • 200 g zahăr

  • 1 l lapte, 3,5% grăsime

  • 200 g ciocolată

  • 80 g cacao

  • 2 linguriÈ›e de esență de rom

  • 3 linguri de rom (opÈ›ional)

Cum să faceți

  • PuneÈ›i laptele pe foc È™i lăsaÈ›i-l să ajungă la temperatura de fierbere. DaÈ›i deoparte, puneÈ›i ciocolata ruptă în bucăți È™i amestecaÈ›i, până ce aceasta s-a topit. AdăugaÈ›i cacaua cernută È™i omogenizaÈ›i.
  • FrecaÈ›i ouăle cu zahărul până compoziÈ›ia devine foarte fină, semn că s-au topit granulele, È™i își triplează volumul.
  • Cu atenÈ›ie, turnaÈ›i treptat laptele cu ciocolată peste crema de ouă È™i zahăr. AmestecaÈ›i bine după fiecare porÈ›ie de lapte adăugată.
  • ÃŽn final, turnaÈ›i compoziÈ›ia obÈ›inută în vasul în care a fiert laptele È™i mai puneÈ›i pe foc câteva minute, amestecând să nu se lipească. Când a ajuns la temperatura de fierbere, daÈ›i deoparte È™i puneÈ›i vasul la răcit.
  • După ce compoziÈ›ia s-a răcorit, adăugaÈ›i alcoolul È™i vanilia, turnaÈ›i-o într-un vas (de preferat cu capac) È™i daÈ›i-l la congelator.
  • După o oră, amestecaÈ›i îngheÈ›ata cu o furculiță È™i daÈ›i-o din nou la congelator. ÃŽn 3-4 ore, îngheÈ›ata de ciocolată cu rom va fi numai bună de mâncat. Cu mare poftă!

Rețetă video

Tags: