fbpx

Lasagna

lasagna

Când am gustat prima dată lasagna, chiar la Bologna – oraș despre care se spune că este capitala culinară a Italiei -, am fost foarte impresionați de gustul ei. Nu-i treabă complicată să faci lasagna, dar cu siguranță este destul de laborios modul de preparare. Dar pentru că ne-am îndrăgostit de aceste paste cu sos gros de carne, am adunat ingredientele și ne-am pus pe treabă, dorindu-ne să simplificăm puțin rețeta, dar să-i păstrăm gustul și aromele.

lasagna

Lasagna

5.0 from 2 votes
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

30

minutes

Ingrediente

  • 450 g carne tocată de vită

  • 1 linguriță de ulei de măsline

  • 3 căței de usturoi

  • 1 ceapă

  • 1 morcov

  • 2 lingurițe de oregano uscat

  • 400 g roșii tocate în suc propriu

  • 100 g pastă de roșii

  • 400 g brânză ricotta

  • 50 g parmezan ras

  • 250 g brânză mozzarella rasă

  • 1 cutie foi de lasagna

  • 1 ou

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încălziți cuptorul la 190 de grade și ungeți o tavă cu latura de 20-22 cm.
  • Încingeți uleiul într-o tigaie încăpătoare, căliți ceapa, usturoiul și morcovul tăiate mărunt, apoi adăugați carnea. Amestecați și țineți pe foc 15-20 minute.
  • Scurgeți grăsimea din tigaie (dacă se formează), puneți din nou pe foc și adăugați oregano, sare și piper după gust, roșiile cu tot cu suc și pasta de roșii. Lăsați să dea în câteva clocote.
  • Separat, amestecați parmezanul cu brânza ricotta, oul bătut, sare și piper după gust.
  • Puneți un polonic de sos de carne în tava de copt. Acoperiți cu 2-3 foi de lasagna, apoi puneți un strat din amestecul de brânzeturi, presărați o parte din mozzarella rasă și din nou foi de lasagna. Alternați straturile până la terminarea ingredientelor, dar ultimul strat ar trebui să fie de mozzarella rasă.
  • Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și dați la cuptor jumătate de oră. Îndepărtați apoi folia și mai coaceți alte 15 minute.